Viktor Andersson, 17 år, från Ödeborgs IF, vann årets Svenska mästerskap i singelspel i Bowls som avgjordes i Borgholm. På mattan bredvid honom ses hemmaklubbens Eva Nelson.

bowls

17-åring tog hem SM i Borgholm

[2016-10-14]

– Han har lyckats bra på Europatouren också under året, säger Lars Hilton från Borgholms Bowls när han berätta för Ölandsbladet om finalisterna i SM i singelspel i Bowls. Den han pratar om är 17-årige Viktor Andersson som i söndags blev svensk mästare. För första gången någonsin arrangerades SM i Borgholm, under den gångna helgen.

BOWLS, SM.

63 tävlande från hela Sverige deltog. Av dem var det 25 deltagare från värdklubben Borgholm Bowls. Arrangör var Svenska Bowlsförbundet och mästerskapstävlingarna arrangeras hos olika värdklubbar från år till år. I år blev det alltså dags för Borgholm, som för övrigt är den största bowlsklubben i Sverige. De hade fått låna in sju extra banor för att tillsammans med sina egna nio ha tillräckligt många till SM-tävlingen.

– Singel-SM är stort och det här är dessutom det största SM:et som någonsin varit, säger Lars Hilton från Borgholm Bowls.

Det är inte utan stolthet han också meddelar att till nästa höst införs en helt ny SM-tävling i sporten, SM för klubblag, och detta allra första mästerskap kommer att hållas just i Borgholm.

Under helgens två tävlingsdagar har det varit bra bowlsspel och spelarna från hemmaklubben hängde med långt men räckte inte riktigt ända fram till högre finalspel. Jerry Nilsson och Sven-Åke Spenty Nilsson åkte ut i åttondelsfinalen och placerade sig på delad niondeplats. De blev därmed Borgholm Bowls bästa spelare i tävlingarna.

– Det var roligt och dessutom kul att SM:et har varit här, säger Sven-Åke.

– Ja, det är ju en stor grej det här, tillägger Jerry.

De är nöjda med helgens spel och tycker att en av många fördelar med Bowls är att det är socialt och kan spelas av alla. Själva tränar de två till tre gånger i veckan.

När kvartsfinalerna skulle börja på söndagseftermiddagen återstod tävlande från två bowlsklubbar. De var från Ödeborgs IF och Överby IF.

Ur Ölandsbladet Torsdag 13 oktober 2016, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 24 Oct

Författarbesök – Elisabeth Öhman

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00
lör 26 Oct

Samtal med poeten Lennart Sjögren

Borgholms bibliotek, BORGHOLM Tid: 14:00-15:00
lör 26 Oct

Familjedag i Borgholm

Borgholm Tid: 10:00-15:00
tis 29 Oct

Slöjdcafé – slöjda i läder

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 18:00-20:30
ons 30 Oct

Borgholms Författarafton

Folkets Hus, Borgholm Tid: 19:00-22:00
ons 06 Nov

Kvinnliga pionjärer

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
ons 13 Nov

Stickcafé på Borgholms bibliotek

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 18:00-20:30
ons 13 Nov

Författarbesök – Tove Folkesson

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00