Viktor Andersson, 17 år, från Ödeborgs IF, vann årets Svenska mästerskap i singelspel i Bowls som avgjordes i Borgholm. På mattan bredvid honom ses hemmaklubbens Eva Nelson.

bowls

17-åring tog hem SM i Borgholm

[2016-10-14]

– Han har lyckats bra på Europatouren också under året, säger Lars Hilton från Borgholms Bowls när han berätta för Ölandsbladet om finalisterna i SM i singelspel i Bowls. Den han pratar om är 17-årige Viktor Andersson som i söndags blev svensk mästare. För första gången någonsin arrangerades SM i Borgholm, under den gångna helgen.

BOWLS, SM.

63 tävlande från hela Sverige deltog. Av dem var det 25 deltagare från värdklubben Borgholm Bowls. Arrangör var Svenska Bowlsförbundet och mästerskapstävlingarna arrangeras hos olika värdklubbar från år till år. I år blev det alltså dags för Borgholm, som för övrigt är den största bowlsklubben i Sverige. De hade fått låna in sju extra banor för att tillsammans med sina egna nio ha tillräckligt många till SM-tävlingen.

– Singel-SM är stort och det här är dessutom det största SM:et som någonsin varit, säger Lars Hilton från Borgholm Bowls.

Det är inte utan stolthet han också meddelar att till nästa höst införs en helt ny SM-tävling i sporten, SM för klubblag, och detta allra första mästerskap kommer att hållas just i Borgholm.

Under helgens två tävlingsdagar har det varit bra bowlsspel och spelarna från hemmaklubben hängde med långt men räckte inte riktigt ända fram till högre finalspel. Jerry Nilsson och Sven-Åke Spenty Nilsson åkte ut i åttondelsfinalen och placerade sig på delad niondeplats. De blev därmed Borgholm Bowls bästa spelare i tävlingarna.

– Det var roligt och dessutom kul att SM:et har varit här, säger Sven-Åke.

– Ja, det är ju en stor grej det här, tillägger Jerry.

De är nöjda med helgens spel och tycker att en av många fördelar med Bowls är att det är socialt och kan spelas av alla. Själva tränar de två till tre gånger i veckan.

När kvartsfinalerna skulle börja på söndagseftermiddagen återstod tävlande från två bowlsklubbar. De var från Ödeborgs IF och Överby IF.

Ur Ölandsbladet Torsdag 13 oktober 2016, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 23 maj

Borgholmsmässan 23-25 maj 2019

Borgholm Tid: 10:00-18:00 Pågår: 2019-05-23 - 2019-05-25
lör 25 maj
fre 31 maj
fre 31 maj

Sagostund

Tid: 11:00-13:00
lör 01 Jun
lör 01 Jun
lör 01 Jun

Veteranbilsutställning

Tid: 10:00-16:00
lör 08 Jun