”Ramlar” blev en rejäl urladdning som fick publiken att vakna till liv ordentligt. Foto: Walkin Media

hakan-ruinen-17

Bjöd på en rejäl urladdning

[2017-07-18]

Håkan Hellström spelade i lördags för en utsåld slottsruin. Det blev en intim spelning med en rejäl urladdning.

hakan-ruinen-17 hakan-ruinen-17

Håkan Hellström njöt av att spela i Slottsruinen som han tycker är den finaste spelplatsen i Sverige. Foto: Walkin Media

BORGHOLM.
Det jublades när bandmedlemmarna och Erik Lundin kom ut på scenen och körde några låtar. Men jublet blev öronbedövande när Håkan Hellström äntrade scenen och framförde ”Dom där jag kommer från” tillsammans med Erik Lundin. Håkan Hellström öste på från start och när han framförde ”En vän med en bil” blev det bra stämning i ruinen.

– Det här måste vara Sveriges bästa spelplats. Det är sommarens höjdpunkt att få spela här. Tack för att ni kom hit, sa han.

Håkan Hellström är numera en stor arenaartist men han är bäst på mindre och intima spelningar där han får närkontakt med större delen av publiken. Han drog ner tempot och presenterade ett kärlekstema med flera låtar, bland annat ”Precis som Romeo” och ”Man måste dö några gånger innan man kan leva”.

Här var konserten och stämningen bra men det höjdes ytterligare en nivå när han med frenesi framförde Ramlar. Då fick publiken bekänna färg. Han eldade på stämningen skickligt och publiken hamnade i extas.

Sedan kom hans mamma Christina Hellström upp på scenen och hon framförde San Francisco. Det var väldigt rörande och fint att se dem tillsammans på scenen.

Intensiteten blir högre när han framför ”Klubbland”, ”En midsommarnattsdröm” och efter ”Din tid kommer” kokar ruinen.

Konsertens höjdpunkt var hans extranummer. Valborg framförde han tillsammans med publiken. Sedan blev det en hitkavalkad med ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, ”Det kommer aldrig vara över för mig” och ”Kom igen Lena”. Det dundrade i ruinens stenväggar och hade det funnits ett tak så hade det lyfts och flugit ut i rymden.

Han avslutade som vanligt med stämningsfulla ”Du är snart där”. Men det tog inte slut, han presenterade ytterligare en låt och tillsammans med publiken framförde han ”Nu kan du få mig så lätt”.

När han avslutade låten fortsatte publiken att sjunga refrängen vilket gav både undertecknad men förmodligen även Håkan Hellström och hans bandmedlemmar gåshud.

Det blev berörda och stod länge kvar på scenen och tackade publiken.

Håkan Hellström var riktigt bra och efter ”Ramlar” var publiken fantastisk. Erik Lundin utnyttjades inte fullt ut, konserten tappade lite fart mitt i men det är småsaker i jämförelse med helhetsintrycket.

Det här var den bästa konserten undertecknad har upplevt på slottsruinen.

Ur Ölandsbladet Tisdag 18 juli 2017, Alexander Jensen

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30