På onsdag är det premiär för Sommarkväll på Borgholms torg och arrangörerna hoppas på många besökare och bra väder även i år. Foto: Kenth Jönsson

Black Jack inleder sommarkvällar

[2019-07-10]

På onsdag kväll är det dags för årets premiär av Sommarkväll på Borgholms torg och arrangörerna, Borgholms cityförening och Framtid Borgholm, hoppas på fint väder och många besökare.

BORGHOLM

På onsdag kväll är det dags för årets premiär av Sommarkväll på Borgholms torg och arrangörerna, Borgholms cityförening och Framtid Borgholm, hoppas på fint väder och många besökare.

Det blir sju kvällar varav fem på torget och två på Hamnscenen och artisterna är både från Öland och från andra delar av Sverige. Bandet som inleder är det enda som varit med alla de tolv år, 2019 inräknat, som Sommarkväll på Borgholms torg har arrangerats, nämligen Black Jack.

Bandet startade sin sommarturné i slutet av juni och kommer att bjuda på bland annat låtar från sitt senaste album.

– Spelningen i Borgholm på Öland är jättetrevlig med skön stämning, så den kvällen ser vi verkligen fram emot, har bandets kapellmästare Peder Matz sagt i en intervju för en text i sånghäftet till Sommarkväll i Borgholm.

Efterföljande onsdagskvällar kommer publiken att få höra Borgholmsbandet The Hildebirds, sedan Donnez, Larz Kristerz och det öländska bandet The Southbounds.

På Hamnscenen blir det musikkvällar på måndagar och scenen gästas vid två tillfällen av öländska artister, Lasse Trofast och Ida Adée Olsson.

Arrangörerna av Sommarkväll på Borgholms torg utlovar också de sedvanliga sommarkvällsingredienserna; godisregn till barnen och utlottning av varor och presentkort från näringsidkarna i Borgholm. Och naturligtvis är dansbanan redo för danssugna besökare.

Ur Ölandsbladet  Tisdagen 9 juli 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
lör 29 Feb

ROCKFEST ON TOUR

NATTKLUBBEN BORGHOLM 11:2, BORGHOLM Tid: 19 30-03 00 Pågår: 2020-02-29 - 2020-03-01
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30