Calle Thoor och Oskar Karlström bildar bandet Bolywool som är aktuella med en ny singel och släpper snart ett nytt album. Foto: Pressbild/Dan Olsson

bild 2019-02-26 kl. 09.43.44

Bolywool laddar för ny nivå – ”Bästa vi gjort”

[2019-02-26]

Bolywools nya singel har blivit uppmärksammad av Dagens Nyheter, Popmani, P3 och Sonic Magazine. Detta är bara början, bandet har tagit musiken till en ny nivå.

BORGHOLM.

Den 14 februari släppte Bolywool den nya dubbelsingeln Perfume (junkies)/ Simmer Dim med b-sidorna ”Midsommarnattssol” och ”1998 – Alternate Version”.

Perfume (Junkies) blev uppmärksammad av Dagens Nyheter och Popmani när de förra veckan listade veckans bästa låtar. Simmer Dim tog plats i Sonic Magazines spellista.

Dessutom har Perfume (Junkies) spelats i P3 med Elin Strömberg.

– Det känns jätteskönt att få ut den och det är kul att den har blivit så väl mottagen. Det är det bästa vi har gjort. Jag vet att man alltid säger det om det senaste men vi har tagit detta till en ny nivå, säger Calle Thoor som tillsammans med Oskar Karlström bildar Bolywool.

Hur kommer det sig att det händer nu?

– Glädjen och det livsviktiga behovet av att göra musik och skriva av sig har kommit tillbaka. Det känns ärligt att skriva texter igen. Det är uppenbarligen på det viset att jag måste må dåligt för att mitt konstnärskap ska bli bra. Jag är lycklig nu men jag menar i själva skapandet.

Vad handlar singlarna om?

– De handlar mycket om skilsmässan, att komma ur dåliga vanor, bryta gamla mönster och beroenden av alla dess former. Helt enkelt att börja om på nytt.

I mitten av mars släpps ytterligare en singel och den 5 april släpps det nya albumet ”Darkly Arter, The Longets Day”, där kommer båda singlarna samt en version av b-sidan 1998 att finnas med.

– Albumet är som en dagbok över hur jag har bearbetat skilsmässan och tog mig ur ett alkoholberoende. Det är början på ett tillfrisknande.

Ni har tagit musiken till en ny nivå, gäller det även bandet?

– Jag det vill vi men som alltid när vi släpper nytt så ska Oskar ha barn. Men vi vill ta det längre och har alltid varit lösningsorienterade så det blir bra.

– Men vi har hållit på länge nu och har ganska krassa och realistiska förväntningar. Det är verkligen kul att bara få släppa musik och göra några spelningar. Allt annat är en bonus.

Har ni spelningar inbokade?

– Klara spelningar än så länge är releasespelningen i Göteborg den 5 april och sedan blir det i Alvargården i Kastlösa i sommar. Förhoppningsvis blir det fler för vi har satt ihop ett formidabelt liveband.

Ur Ölandsbladet  tisdag 26 februari 2019, Alexander Jensen

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 24 Oct

Författarbesök – Elisabeth Öhman

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00
lör 26 Oct

Samtal med poeten Lennart Sjögren

Borgholms bibliotek, BORGHOLM Tid: 14:00-15:00
lör 26 Oct

Familjedag i Borgholm

Borgholm Tid: 10:00-15:00
tis 29 Oct

Slöjdcafé – slöjda i läder

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 18:00-20:30
ons 30 Oct

Borgholms Författarafton

Folkets Hus, Borgholm Tid: 19:00-22:00
ons 06 Nov

Kvinnliga pionjärer

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
ons 13 Nov

Stickcafé på Borgholms bibliotek

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 18:00-20:30
ons 13 Nov

Författarbesök – Tove Folkesson

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00