Ilko Corkovic, kommunalråd och Staffan Larsson, ordförande i Beab och vice ordförande i kommunstyrelsen.

bild 2019-09-03 kl. 11.22.16

Borgholm medverkar i Pride-veckan: ”Vi står upp för människors lika värde”

[2019-09-03]

Det är nu klart att Borgholms kommun slår Mörbylånga följe i prideparaden på lördag.
– Vi måste i ord och handling visa att vi står upp för alla människors lika värde, det är oerhört viktigt, säger Ilko Corkovic, kommunalråd (S)

BORGHOLM/KALMAR.
Kalmarsund pride pågår 2-7 september, med avslutande folkfest på lördag de prideparaden går genom Kalmar. Och det blir med båda de öländska kommunerna i tåget – även representanter från kommunledningen och skolledningen i Borgholm kommer att vara med.
– Vi har ända sedan juli haft prideflaggan hissad utanför Stadshuset i Borgholm för att visa att vi står upp för alla människors lika värde och fortsätter med det under Kalmarsund Pride. Vi ska vara en tolerant och öppen kommun, säger Ilko Corkovic i ett pressmeddelande.
Representanter från fritidsgården i Löttorp kommer att delta i paraden och alla elever som vill är välkomna att följa med. Fritidsgården arbetar aktivt med hbtq-frågor.
– Vi duckar inte för samtal om vi hör att någon elev pratar nedsättande om någon annan. Vi har inrett ett lugnt rum som går i prideflaggans färger, säger Anne Broman, fritidsledare i Löttorp.
Klockan 13.00 går paraden mot Stortorget i Kalmar och beräknas vara framme 13.30. På scenen bland annat den öländska sångerskan Ida Adée Olsson som skrivit Pridelåten We are all one.
– Vi vill uppmuntra alla som vill vara med i folkfesten att gå med, säger Emma Gustafsson folkhälso- och ungdomssamordnare.
– Borgholms kommun har i år tillsammans med RFSL, genomfört en föreläsning och workshop som riktat sig till kommunens chefer. Ett av målen var att hbtq-perspektivet ska lyftas in i kommunala verksamhetsplaner.

Ur Ölandsbladet tisdag 3 september 2019, Magnus Anderberg

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 21 Jan

Författarbesök: Oddbjörn Andersson

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30