Fritidshem och förskolor har skapat vårskapelser som ses i Borgholm under Öland Spirar. Foto: Privat

borgholm-spirar

Borgholm Spirar för fullt 13 maj

[2017-04-28]

När Öland Spirar arrangeras så händer det mycket i Borgholm under lördagen. Här finns något som passar alla åldrar.

Borgholm
Mitt i centrala Borgholm, närmare bestämt utanför Trenda, finns bonden Lasse med djur. Här finns också Borgholms cykelklubb för att dela med sig av tips på öländska stigar och cyklar.

– Det händer mycket under dagen och vi i Borgholms Cityförening är nöjda med programmet. Vilket jobb som gjorts med vårskapelser till detta, säger Anneli Palmgren.

Det är fritidshem och förskolor i Borgholms kommun som tillverkat vårskapelser. Dessa kommer att ses längs hela Storgatan och det blir även en rolig tipspromenad om fåglar.

– Vinnaren tilldelas ett presentkort från cityföreningen på 1 000 kronor. Andra pris är på 500 kronor och tredje pris 200 kronor, säger Anneli Palmgren.

Vid två tillfällen under lördagen ges gratis stadsvandringar av Christina Erlandsson. I Societetsparken ges möjlighet att prova på agility, lydnad och rally med sin egen hund tillsammans med Ölands brukshundsklubb.

Längs Storgatan underhåller Borgholms dragspelsklubb. På torget finns Svensk fastighetsförmedling för att informera om Bovieran.

– Vi kommer också att vara på torget under dagen för att visa upp maskiner. Självklart så har vi även med oss mjölk dit, säger Mattias Andersson från Borgholms kungsgård.

Alla barn får åka gratis tåg och under eftermiddagen kommer Pippi Långstrump och Lilla Gubben på besök. Lions finns på plats och här får de som vill spika egna fågelholkar. Dessutom kommer Pettsson och Findus att dela ut gratis glass till alla barn. På Miniliten blir det barnfotografering i samarbete med Vindro AB.

På Trädgårdsgatan 13 är det öppen trädgård under både lördagen och söndagen och Emma Wägbrink som är raw food-inspiratör besöker trädgården. Sammanfattningsvis, en lördag med mycket aktiviteter för hela familjen.

Ur Ölands spirar tidningen 2017, Maria Brynielsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 23 maj

Borgholmsmässan 23-25 maj 2019

Borgholm Tid: 10:00-18:00 Pågår: 2019-05-23 - 2019-05-25
lör 25 maj
fre 31 maj
fre 31 maj

Sagostund

Tid: 11:00-13:00
lör 01 Jun
lör 01 Jun
lör 01 Jun

Veteranbilsutställning

Tid: 10:00-16:00
lör 08 Jun