Pontus Lötbom tar över Kalmarkrogarna Satan i gatan och Mr & Mrs Hansson. Foto: Alexander Jensen

vbild 2018-12-03 kl. 08.51.35

Borgholmskrögaren Pontus Lötbom storsatsar i Kalmar

[2018-12-03]

Borgholmskrögaren Pontus Lötbom har köpt Kalmarkrogarna Satan i gatan och Mr & Mrs Hansson som nyligen gick i konkurs.

BORGHOLM/KALMAR.

Det har varit många intressenter till krogarna men det var Pontus Lötbom som fick förfrågan.

– Det har varit snabba bud. Jag var nere i Spanien för lite semester och fick samtalet. Jag har inte varit verksam i Kalmar tidigare och jag har vetat om intresset så det är hedrande att få frågan, säger han.

Papprena skrevs på i förrgår.

– Dels handlar det om att jag vill ha en säkrare inkomst på vintern och det här kan jag ha året runt. Jag vill utveckla mig mer gastronomiskt och lära mig mer om köket. Jag letar nu efter en kock som kan vara min mentor i de här satsningarna.

Pontus Lötbom driver sedan tidigare Lilla Hamnkontoret i Borgholm tillsammans med Daniel Forsman. De har samarbetat med olika satsningar i tio år och Lilla Hamnkontoret i sex år. Men denna satsning gör han själv.

– Daniel är fin på alla sätt och vis. Vi har skitkul ihop och är bästa vänner men ibland vill man göra olika saker. Jag vill utveckla mig mer inom restaurang och då är detta en bra möjlighet.

Vad händer med Lilla Hamnkontoret?

– Jag kommer aldrig svika Daniel eller Lilla Hamnkontoret. Det är mitt livsverk. Vi kommer att fortsätta utveckla våra verksamheter i samma fart som innan.

– Jag ser detta som ett komplement till våra övriga verksamheter. Det finns också vinster med att kunna samarbeta mellan krogarna i Kalmar och Lilla Hamnkontoret genom exempelvis personal.

Rykten säger att ni även har köpt Sillmackan?

– Ja det stämmer och planer för hur vi ska utveckla den verksamheten återkommer vi med.

Vilka planer har du för krogarna i Kalmar?

– Jag vill helrenovera Satan i Gatan, ta ut det gamla och in med nytt. Det har nästan känts lite porrklubbsaktigt tidigare och nu vill jag sätta min egen prägel. Matmässigt vill jag ta fram en ny tallrik med fräsch pubmat och nattamat. Allt ska göras från grunden och med en tanke.

– Om jag ska vara kaxig kanske Mr & Mrs Hansson istället får heta Mr Lötbom. I den krogen tänker jag att det vore bra att starta med luncher. Lokalen är fantastisk och har potential att locka konferenser och olika sammankomster som fester, vinprovningar och liknande.

Ur Ölandsbladet  lördag 1 december 2018, Alexander Jensen

DET HÄNDER I BORGHOLM

fre 26 Apr

Författarbesök – Sanna Mac Donald

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00
lör 27 Apr
lör 04 maj
lör 11 maj

Öland Spirar

Pågår: 2019-05-11 - 2019-05-12
lör 11 maj
lör 18 maj
lör 18 maj
tor 23 maj

Borgholmsmässan

Borgholm Tid: 10:00-18:00 Pågår: 2019-05-23 - 2019-05-25