Peter Wingren, Bosse Hemmingsson, Emil Wikestam Berggren och Jörgen Wikestam är redo för British Car Meet i Borgholm. Foto Alexander Jensen

British Car Meet redo för comeback – Då förvandlas Borgholm till London

[2018-07-02]

Efter nio års uppehåll gör British Car Meet den 6-8 juli storstilad comeback. På lördagen kommer ungefär 100 bilar att ställas ut och Borgholm förvandlas för en stund till London.

Lördagen den 7 juli kommer Borgholm att förvandlas till London och det utlovas feststämning. Foto: Alexander Jensen

Här är kartan för Rallyslingan som British Car Meet kommer att köra. Det börjar i Borgholm, kör kustvägen upp till Djupvik och sedan över till östra sidan där de svänger av mot Borgholm i Långlöt.

BORGHOLM

Det var olika anledningar som gjorde att de slutade arrangera evenemanget, bland annat konkurrens från andra bilutställningar.

– Vi trodde inte att British Car Meet var så viktigt men det har visat sig att det var det, säger Jörgen Wikestam, en av arrangörerna.

Jaguar och Morgan-klubben gjorde en kupp när de var i Borgholm förra året. De ställde upp sig på torget med en fem meter lång banderoll där det stod: ”Vi saknar British Car Meet”.

– Det var jätteroligt och då beslutade vi oss att dra igång det igen. Vi har fått fantastiskt gehör, säger Jörgen Wikestam.

Anmälningarna har strömmat in och det kommer att bli ungefär 100 bilar och 150 personer, från hela Götaland och Svealand, som deltar i evenemangets programpunkter.

– Det har också varit ett stort intresse i närområdet. Kan man inte vara med på träffen har vi ordnat en finparkering i Södra och Norra parken vid Netto, där alla som har en engelsk bil får ställa upp sig, säger Jörgen Wikestam.

På fredagen kommer deltagarna att samlas för en middag på Lundgrens Garage. På lördagen startar det stora publika evenemanget, då Borgholm förvandlas till London.

Staden kommer att smyckas med brittiska flaggor, gatunamnen byts ut till bekanta gatunamn från London, butikerna skyltar i brittisk anda och radiokanalen Kanon FM spelar brittisk musik.

Den svenska generalagenturen för Morgan kommer också att vara på plats för att visa nyheter. De ska också försöka få hit engelska taxibilar och Bosse bildoktor ska vara konferencier.

– 100 brittiska bilar kommer att stå uppställda längs Storgatan. Säckpipsbandet Pipes & Drums of the 1 Royal Engineers inleder genom att börja spela på torget och sedan vandra ner mot hamnen. De kommer sedan att höras lite här och var, säger Bosse Hemmingsson.

– Det ska bli riktig feststämning och vi ser verkligen fram emot detta. Det är många som har längtat efter detta, säger Jörgen Wikestam.

Bilutställningen avrundas genom en konsert med Liverpool och sedan kör deltagarna en rallyslinga som är nio mil lång.

– De som inte kan komma till Borgholm har möjlighet att se bilarna på den här rundan. Vi kommer att lämna information och brittiska flaggor i brevlådorna längs rundan som de kan vifta med för att välkomna, säger Peter Wingren.

Efter rundan blir det gemensam middag på Strand Hotell för deltagarna och en del av dem kommer att ha bilarna parkerade på baksidan. På söndagen blir det en kortare biltur och för deltagarna i British Car Meet avslutas det med lunch på Mormors Pensionat i Stora Rör.

Ur Ölandsbladet  Fredag 29 juni 2018, Alexander Jensen

 

 

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 21 Feb

Handla och Vinn i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2019-02-21 - 2019-03-02
fre 19 Apr

Påsk i Borgholm

Pågår: 2019-04-19 - 2019-04-22
lör 20 Apr
lör 27 Apr
lör 04 maj
lör 11 maj

Öland Spirar

Pågår: 2019-05-11 - 2019-05-12
lör 11 maj
lör 18 maj