Mats Aronsson är nytillträdd ordförande i Borgholms cityförening och han tycker att allt känns bra inför året; engagemanget i styrelsen är bra, Borgholm är omtyckt som besöksdestination och mycket aktiviteter väntar. Foto: Carin Svensson

bild 2019-02-05 kl. 09.40.08

Cityföreningens ordförande: ”Alla är engagerade”

[2019-02-05]

Vid Borgholms cityförenings årsmöte i slutet av januari valdes Mats Aronsson, ÖK varuhall, till ny ordförande. Nu ser han fram emot ännu ett händelserikt år i föreningens regi.
– Vi fortsätter hålla samma höga tempo som vanligt, säger Mats.

BORGHOLM.
Många av aktiviteterna är desamma som brukar vara men det kommer också att bli en del nyheter.

– Påsken är ju alltid stor och då händer det mycket och i maj ska vi ha vår nya mässa, Borgholmsmässan, det blir stort, säger Mats Aronsson.
Han förklarar att hela styrelsen är väldigt engagerad och att de jobbar såväl tillsammans som i olika ansvarsområden. Flera av ledamöterna är nytillträdda och några har varit med tidigare.
– Det är driv i det gänget, säger Mats.
De nyheter som är på gång är han lite hemlighetsfull med och förklarar att de kommer att avslöjas efterhand, det kan bli lite överraskningar. Närmast kommer det i alla fall att bli en tävling nu i februari.
– Vi ska satsa på att försöka få igång de här månaderna när det annars inte händer så mycket, oktober, november, januari och februari, säger den nytillträdda ordföranden.
Sommarens musikkvällar på torget fortsätter som tidigare år men med den skillnaden att cityföreningen i år planerar att blanda musikutbudet lite mer än tidigare, eftersom det har funnits önskemål om det. Även musikframträdandena på Hamnscenen fortsätter och kommer troligtvis att utökas. Där blir det även i år motorkvällar med Ölands motorklubb på onsdagarna.
I allmänhet tycker Mats att det märks att Borgholm är en uppskattad destination.
– Borgholm är omtyckt, folk kommer från både Nybro och Kalmar för att handla här, säger han.
Han tycker att uppslutningen är god till cityföreningen, både bland företagare och privatpersoner. De flesta av stadens butiker är med och antalet privatpersoner som är medlemmar ökar lite hela tiden. Och samarbetet mellan föreningen, Framtid Borgholm och Fastighetsägarna fungerar bra.
– Det här bygger ju mycket på ideellt arbete.
En del av arbetet kommer i år också att läggas på föreningens hemsida som man tycker behöver snyggas till och uppdateras ordentligt.
De butiker som i dagsläget står tomma hyser Mats hopp om.
– Det är tråkigt att de står tomma naturligtvis, det är inte så mycket vi kan göra men det finns stora förhoppningar om att det ska lösa sig snart, säger han.
Den nya styrelsen har haft ett första styrelsemöte och arbetet i föreningen kommer att flyta på som tidigare. Att han nu har blivit ordförande tycker Mats inte känns så annorlunda.
– Alla är engagerade och på, det känns bra och kommer att bli bra, säger han

Ur Ölandsbladet  tisdag 5 februari 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30