Strand Hotell har blivit en uppskattad destination för bilklubbar som vill anordna träffar och årsmöten. Sommaren 2020 är det fler bilträffar än vanligt inbokade. Bilden är från Blekinge Classic Car Clubs jubileumsrally 2017.

bild 2019-09-05 kl. 09.16.20

De många bilträffarnas hotell

[2019-09-05]

Sedan många år tillbaka har det arrangerats bilträffar med Strand Hotell som bas. det ligger mycket arbete bakom evenemangen, både från hotellets och bilklubbarnas sida.

– Vi brukar ha ett par möten med bilklubben innan träffen och de besöker oss för att se anläggningen, säger Thomas Kjellström som är försäljnings- och marknadschef på hotellet.

BORGHOLM.

Strand har en lång tradition av att ta emot bilklubbar och anordna träffar. Thomas Kjellström tippar på att bilträffar har arrangerats där under trettio års tid och att det rör sig om över hundra träffar totalt.

Till våren och sommaren 2020 är lite fler bilklubbar än vanligt inbokade, något som Thomas tycker är roligt.

– Eftersom många klubbar kommer tillbaka gång efter gång tydedet på att vi är duktiga på att ge dem ett bra arrangemang, säger Thomas.

Han tycker att just bilklubbar är extra kul att boka in då degör mer publika evenemang så folk kan komma och titta på bilarna.

Kommande sommars bilträffar på Strand Hotell börjar 22-24 maj då Miata Club of Sweden gästar Strand med ett hundratal bilar och en bit över tvåhundra personer.

Helgen efter, 29-31 maj, kommer Austin Healey Club of Sweden med 70-80 bilar för att fira klubbens femtioårsjubileum.

Club Corvette Sweden har vid sju tillfällen tidigare lagt sitt sommarmöte på Öland och Strand. I sommar kommer detillbaka och den 11-14 juni är det drygt trehundra bilar och över sexhundra personer som huserar på hotellet och även en del kringliggande campingar och boenden.

– Vi har helt enkelt inte plats för allihop så jag har bokat boende åt dem runt om, säger Thomas.

Corvetteklubben har alltid sitt sommarmöte helgen före midsommar så de bokar alltid i väldigt god tid.

– De bokaDe unDer förra hösten men Det offentliggjorDes inte för medlemmarna förrän på årets sommarmöte, förklarar Thomas.

Den 25-28 juni är Det dags för en nyhet för såväl Borgholm som hotellet. Då kommer omkring trehundra Street Rods till Borgholm i samband med att Swedish Street Rod Association firar fyrtiofem år och, i samarbete med tidningen Bilsport, bjuDer in Deltagare från hela Europa och har en träff på Strand.

Även Kungsrallyt är ett evenemang som har hotellet som sin bas. Det är bokat i augusti nästa år och man inväntar nu bara bekräftelse på att Det får plats i kungens schema. Det beskeDet brukar komma i oktober-november.

– Vi är oerhört glada och stolta över att så många bilklubbar vill komma till oss på Öland, säger Thomas och tillägger att han redan nu har en del på gång till säsongen 2021.

Han tror att det som lockar bilentusiasterna att ha träffarna där är dels det öländska klimatet och solen samt att hotellet har ett gott rykte bland bilklubbarna.

Ur Ölandsbladet torsdag 5 september 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

lör 07 Dec

Julmarknad i Borgholm

Borgholm, Tid: 10:00-16:00
lör 07 Dec

Boksignering – Pav Johnsson

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 12:00-14:00
fre 13 Dec

Lucia

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 10:30-11:00
lör 14 Dec

Boksignering – Magnus Rietz

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 11:00-14:00
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30