Den otäcka, bleka och blodiga nunnan Greta kom med lie i handen väsande emot Spökaftons-deltagarna och luktade på dem för att se om de stod på tur att följa henne in i slottet på spökvandring. Foto: Carin Svensson

Skrmavbild 2018-10-23 kl. 08.35.28

Det spökar på Borgholms slott

[2018-10-23]

Nog för att det ibland pratas om att det setts spöken av olika slag på Borgholms slott men på fredagskvällen syntes de väldigt tydligt av alla som besökte slottet. Närmare trehundra personer kom då dit enbart för att uppleva spökerier och andra rysligheter.

BORGHOLM

På fredagskvällen anordnades Spökafton på Borgholms slott, ett evenemang som vände sig till alla som önskade lite spänning och höstmys. Jodå, det fanns utrymme även för höstmys i mörkret vid slottsruinen. På yttre borggården stod spöklika figurer och sålde fika, godis och grillad korv som besökarna kunde avnjuta före eller efter sin spökvandring. detfanns en Spöket Laban-runda för de yngsta och en Frankensteins Monster-runda för större barn och vuxna.

Gruppvis leddes de in innanför slottsmurarna av den otäcka nunnan Greta med blekt ansikte och en lie i handen och hennes spöklika kompanjon med lika blekt ansikte, rufsigt hår och och vita ögon. Det påstods att nunnan Greta kunde lukta sig till vilka som stod på tur att följa med in i slottet.

När besökarna fått instruktioner av nunnan Greta och hennes vitögda följeslagare öppnades den stora träporten in till slottet, för att sedan tungt slå igen bakom dem. En stund senare hörde skrik av fasa, för därinne väntade fler spöken och kusligheter i de mörka vrårna.

Alla såg dock glada och välbehållna ut när de återvände till yttre borggården,

För denna spöklika kväll stod Team Equus for Hope, som vanligtvis arbetar med hästarrangemang av olika slag. De anordnar evenemang för att samla in pengar till Cancerfonden och Barncancerfonden och så var fallet även vid Spökafton på Borgholms slott då alla intäkter oavkortat gick till någon av fonderna. Omkring 15 000 kronor blev insamlingsresultatet av spökkvällen och den kommer troligen tillbaka.

– Ja, vi har redan börjat prata om att göra om det, säger Amie Löfberg, medlem i Team Equus och spökkvällsansvarig.

Ur Ölandsbladet  tisdag 23 Oktober 2018, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
lör 29 Feb

ROCKFEST ON TOUR

NATTKLUBBEN BORGHOLM 11:2, BORGHOLM Tid: 19 30-03 00 Pågår: 2020-02-29 - 2020-03-01
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30