Lars Krantz hjälper oss med påstigning i Kårehamn. Foto: Jan Persson

bild 2019-09-30 kl. 06.43.13

Ekbacka på utflykt med Solbussen

[2019-09-30]

Sensommarutflykt med Kalmar Länstrafiks Solbuss och Föreningen Omtanken från Ekbacka till Kårehamn. Lunch på fiskrestaurangen och underhållning av Åke Johansson i Albökegården.

BORGHOLM.
En härligt, ovanligt varm tisdagsförmiddag i september, samlades 28 personer, boende på Ekbacka, anhöriga, personal och några från Omtanken för utflykt i en nästan proppfull Solbuss. Färden gick österut till Kårehamn där vi åt en härlig lunch på fiskrestaurangen.
Den friska vinden inbjöd inte till några promenader i hamnområdet utan resan gick vidare mot Albökegården. I fikapausen underhöll Åke Johansson med önskelåtar på sitt dragspel. Vi sjöng och trallade med, allt efter lust och förmåga.
Alböke hembygdsförening bildades för ett tjugotal år sedan när kommunen sålde byggnaden till föreningen. Huset innehåller ett stort kök, två samlingssalar och en vindsvåning för uthyrning. Den ideella föreningen arbetar helhjärtat för att hålla bygdegården välskött och fungerande. Byggnaden renoverades och målades om för något år sedan. Föreningen har bland annat fått bidrag från ”Istads Windpower management AB”.
Väl hemma efter en fin resa i trevligt sällskap avtackades chauffören Mats Krantz, som hjälper oss på och av bussen och kör oss säkert. Linda Sagemark och Anna Nilsson Hallberg på Ekbacka 6 tackades för det fina arbete de lagt ner för att resan.

Ur Ölandsbladet lördag 28 september 2019, Gunvor Persson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30