GES – Glenmark, Eriksson och Strömstedt – bjöd på både trions låtar men också solomaterial. FOTO: Kenth Jönsson

ges

En kavalkad av hits i slottsruinen

[2017-07-24]

– Vi ska inte spela en enda ny låt.
GES var uppriktiga från scen: konserten på Borgholms slottsruin handlar om nostalgi. Publiken levde med och sjöng med i varenda låt under kvällen, som bjöd på mängder av hits.

ges ges

Slottsruinen var fullsatt denna premiärkväll. På VIP-läktaren syntes bland andra sångerskan Lisa Nilsson och fotbollsspelaren Tomas Brolin. FOTO: Kenth Jönsson

BORGHOLM

– Vi ska inte spela en enda ny låt.

GES var uppriktiga från scen: konserten på Borgholms slottsruin handlar om nostalgi. Publiken levde med och sjöng med i varenda låt under kvällen, som bjöd på mängder av hits.

GES, Glenmark, Eriksson, Strömstedt, har bara gett ut två skivor. Den första gavs ut 1995, ”Den andra skivan” 2003. Totalt handlar det om 24 låtar. Inte många kan tyckas. Menflera av dem har skrivit in sig i den svenska pophistorien, sånger som ”en jävel på kärlek” och ”När vi gräver guld i USA”.

Lägg därtill de enskilda artisternas egna låtar och du har krattat manegen för en kväll fylld med pophits.

Så blev också fallet.

På två timmar bjöd GES på 22 låtar, både från trions gemensamma plattor men också deras bästa sololåtar.

Man började starkt med två av de låtar där Anders Glenmark anger tonen, ”Sångerna om sommaren” och ”Ingenting minner om dig”. Anders fick också dominera i egna låtar som ”Mare Mare” och ”Hon har blommor i sitt hår”.

Niklas Strömstedt å sin sida fick sköta en hel del mellansnack vilket han gör med bravur. Han fick förutom flera GES-hits också igång publiken i sina egna ”Om” och ”Oslagbara”.

Orup behövde knappt ens sjunga själv i ”Regn hos mig” – publiken tog tag i allsången direkt.

– Är det ni som ska ha gaget? undrade han efter en stund när publiken sjungit igenom hela låten.

Kvällen i ruinen – den första av totalt sex konserter – bjöd på popgodis, en smällkaramell med doft av nostalgi menframförd med sådan kvalitet och glädje att det bara är att sjunga med. Till musiken kan också läggas en häftig ljusshow som lyfter föreställningen.

Stämsången sitter som den ska och när kvällen avslutas med ”När vi gräver guld i USA” klappar alla i publiken taktenoch sjunger med.

Det blev en värdig avslutning på en lustfylld kväll med tre herrar som kan konsten att skriva en poplåt.

 Ur Ölandsbladet Lördag 22 juli 2017, Kenth Jönsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30