På söndag är det återigen dags för fordonsentusiaster att mötas i parkerna runt Solliden. Då arrangeras nämligen Entusiastfordonsutställning för femte året i rad och det är rekordmånga deltagare anmälda. Foto: Carin Svensson

bild 2019-08-01 kl. 13.46.01

Entusiastfordons- utställningen lockar många deltagare

[2019-08-01]

Den 4 augusti är det dags för årets Entusiastfordonsutställning på Solliden och kung Carl XVI Gustaf bjuder in till evenemanget. Intresset för utställningen tycks bara växa och projektledaren Ulf Olsson tror på rekord.

BORGHOLM.

– Det är femte året vi arrangerar den här utställningen och det är väldigt många deltagare anmälda, jag tror att det kan bli rekord för det kan bli omkring trehundra fordon, säger Ulf Olsson som är projektledare för Entusiastfordonsutställning på Solliden.

Det är många bilklubbar som tillkommit i år och dessutom är det rekordmånga (närmare hundra fordon, reds anm.) enskilda anmälda.

– Den bärande delen i evenemanget är de lokala klubbarna: Ölands motorklubb, Ölands veterantraktorklubb, Kalmar sportvagnsklubb och Växjö sportvagnsklubb, säger Ulf.

Bland nykomlingarna anländer bland annat Cadillac Club Sweden.

– De kommer med ett antal fordon varav några enligt uppgift ska ha ingått i Kungliga Hovstallet, säger Ulf.

Han är extra stolt och glad när han berättar att utställningen även detta år kommer att gästas av den svenska lyxbilstillverkaren Koenigsegg och nu dessutom med två bilar.

– Jag sa förra året, när de kom med en bil, att det inte kunde toppas men det kunde det för i år kommer de med två bilar och den ena är deras nya supersportbil Jesko som antagligen bara visas en gång i Sverige och det blir på Solliden, säger Ulf.

Jesko får sällskap av Agera från samma tillverkare.

Samtidigt är Ulf noga med att understryka att det är en utställning för alla entusiastfordon, inte bara lyxbilar. Arrangörerna vill har stor bredd.

– Allt är välkommet och det har anammats tycker jag, det är ju en väldig flora av fordon som kommer, konstaterar Ulf.

Förra året deltog kung Carl XVI Gustaf själv vid såväl invigningen som prisutdelningen och han återkommer även i år. Ulf gläds åt detta:

– Jag är glad att kungen är med på det här och att vi får vara på Solliden, det är en ynnest och det är en fantastisk miljö.

Kungen ställer också ut två av sina bilar, en De Tomaso Pantera och en Ford Mustang Shelby.

Liksom tidigare år blir det musikunderhållning från scenen – i år av det öländska bandet The Southbounds, uppvisning av gamla motorer och redskap samt olika aktiviteter.

Ur Ölandsbladet torsdag 1 augusti 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 24 Sep

Ölands kyrkor bilder och betraktelser

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
tor 26 Sep

Skördefest

Pågår: 2019-09-26 - 2019-09-29
fre 27 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
lör 28 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Trädgårdsfest.

Trädgårdsgatan 13., Borgholm Tid: 10.00-15.00
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00
fre 29 Nov

Ljuständning.

Borgholms Torg, Borgholm Tid: 16.00-17.00