fre 26 Jul
Ort: Borgholm

Diggiloo

BORGHOLM.

Diggiloo drar ut på vägarna igen till sommaren och den 26 juli stannar de till på idrottsplatsen i Borgholm.

På måndagen presenterades artistuppställningen för nästa års turné och då står det klart att schlagerstjärnan Jessica Andersson återvänder till Diggiloo. Jessica Andersson gjorde 13 Diggiloo­turnéer i rad – därför blev många överraskade när hon tidigare i år meddelade att hon tvingades tacka nej till sommarens turné på grund av tidsbrist.

– Jag bestämde mig för att kliva av och pröva egna grejer ett tag. Du vet, ge egna konserter för en ­publik på 900 snarare än 9 000. Bli programledare för Ensam mamma söker i TV3. Pröva det som är utanför min comfort zone. Men David Lindgren har frågat och frågat om jag inte ska hoppa på igen. Hans snälla västerbottniska röst får mig att smälta. Suget är verkligen tillbaka. Jag har nästan spruckit av förväntan inför att få berätta, säger Jessica Andersson.

Precis som i fjol är artisten och programledaren David Lindgren den sammanhållande länken i före­ställningen, ett jobb han tagit över efter Lasse Holm.

På scenen kommer också Arvingarna, Mimi Werner, Thomas ­Petersson, Magnus Carlsson och Mariette att stå. Dessutom medverkar John Lundvik, från Växjö, som tidigare i år fick ett stort genombrott när han tävlade i Melodifestivalen med My turn.

Diggiloo får premiär i Malmö den 3 juli och finalen hålls i Eskilstuna den 24 augusti.

Biljetterna till nya Diggi­loo släpps den 1 december.

Ur Ölandsbladet  tisdag 27 november 2018, Anna Törnkvist

  • Skicka in ditt evenemang

    • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.