tor 21 Nov
Tid: 19:00-20:30    Plats: Borgholms Bokhandel    Ort: Borgholm    Arr: Borgholms Bokhandel

Författarbesök – David Kjellberg Hjort

Torsdagen den 21:e november 19:00 kommer David Kjellberg Hjort på författarbesök till Borgholms Bokhandel. Endast förköp, 100:-. Enklare fika ingår.

David Kjellberg Hjort (f. 1986) är uppvuxen på Öland, men är efter ett antal år i Stockholm nu bosatt på Österlen i Skåne och arbetar som gymnasielärare. Hans texter är laddade med en suggestiv stämning och den fysiska platsen som känslobärare är ofta ett centralt motiv i berättelsen. David debuterar på Ekström & Garay med romanen Berättelsen om en stad.

En fysisk plats kan påverka människors känslor och tankar – även hos den som befinner sig långt därifrån. ”Berättelsen om en stad” fångar stämningen, själva essensen av en plats. Vi får följa en man som efter ett uppbrott återvänder till sin hemstad efter många års frånvaro, för att driva ett litet hotell. Det är februari och mannen är lika ensam och tom inombords som stadens gator. Men han lever i staden och påverkas av den, ser gradvis nya nyanser växa fram – i staden såväl som hos sig själv. I en parallellhistoria förflyttas handlingen till fyrtiotalet och en kvinna som lever i staden. I berättelsen är vi med henne när hon närmar sig stadens människor och när tyskarna av misstag fäller brandbomber en mörk natt. I ”Berättelsen om en stad” blir staden en egen värld, och bokens egentliga huvudkaraktär, som vecklar ut sig i allt fler lager.

Text och bild från ekstromgaray.se

www.borgholmsbokhandel.se
  • Skicka in ditt evenemang

    • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.