Några av de ideella krafterna till festivalen Sunny Funny som arrangeras på Borgholms slott 5-6 augusti är "solstrålarna" Gia Thörnquist, Eva Joelsson, Anette Lindén och Laurentsio Pettersson. Foto: Maria Brynielsson

festival

Festival med värme och glädje

[2017-07-31]

Första helgen i augusti arrangeras Sunny Funny med två dagars festivalyra. Det blir föreläsningar, sång och musik.

Borgholm

Idén till att göra en festival har funnits under en längre tid hos initiativtagaren Laurentsio Pettersson. När han berättade om sina funderingar för Anette Lindén så nappade hon direkt.

– Jag kände direkt att det här var en väldigt bra sak, så det känns bra att det blir av nu, säger Anette Lindén, en av de ideella krafterna.

Laurentsio Pettersson är projektledare och han berättar gärna om hur allting började.

– Nu är det verkligen dags att trycka på stoppknappen. Det får absolut inte bli fler nedskärningar för personer med funktionssättningar. Med festivalen vill vi lyfta fram personer som inte får vara med i andra sammanhang.

Flera sponsorer har bidragit till att festivalen ska bli av.

– Jag tycker inte att det har varit så svårt att hitta sponsorer här i Borgholm. Det är till exempel flera företag från Borgholms cityförening som hjälper till, säger Eva Joelsson.

Sunny Funny pågår 5-6 augusti och det är många programpunkter.

– På lördag förmiddag startar festivalen med invigningstal av Ilko Corkovic (Borgholms kommunalråd, reds anm) och Laurentsio Pettersson. Därefter blir det dansuppvisning, uppträdande med Adée och filmtema med Johann Neumann som är känd som ”Iprenmannen”, säger Anette Lindén.

Från Mjölby kommer 50-mannakören ”KanDeKanVi” och det blir intervju med ”Pennpojken” Adam Karlsson som nyligen slog världsrekord. Besökarna får se en show om ADHD, rock med ”Half man band” och mycket mer.

– Det här är något som berör alla och det blir en festival som är till för alla, säger Gia Thörnquist.

På söndagen fortsätter Sunny Funny med familjetema. Då kommer bland annat Trollkarlen Mike och sagoboksförfattarinnan Sofi Poulsen. Alla programpunkter finns tillgängliga på Sunny Funnys hemsida.

– Festivalen avslutas med godisutdelning. Jag hoppas att det är många som kommer till Borgholms slott för att vara med på Sunny Funny, det kommer blir roliga dagar, säger Anette Lindén.

I början av året bildades en förening som sedan dess jobbat med alla förberedelser till festivalen. Mer än 20 volontärer hjälper till och det finns utställare, mat och dryck inne på festivalområdet.

– Det skulle ju självklart vara kul om det kommer lika många besökare som det gjorde till Håkan Hellströms konsert, avslutar Laurentsio Pettersson med ett stort leende.

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30