Victoriadagarnas VD Stephan Rimér och Kay Wiestål planerar för fullt inför firandet av kronprinsessan Victoria på Borgholms idrottsplats den 14 juli. Foto: Kenth Jönsson

bild 2019-05-23 kl. 10.57.17

”Firandet av Victoria ska vara hela folkets gratulation”

[2019-05-23]

Det mesta kommer att kännas igen när kronprinsessan Victoria firas på Borgholms idrottsplats den 14 juli. Nytt är att Stephan Rimér tar över ansvaret för arrangemanget efter Kay Wiestål.

BORGHOLM.

Efter 40 år med Victoriadagen kände Kay Wiestål att det var dags att lämna över till yngre krafter. Valet föll på produktionsbolaget Leroy Media och Stephan Rimér, som bland annat producerar Idrottsgalan och Guldbaggegalan.

– Det är med skräckblandad förtjusning som vi tar på oss uppdraget att förvalta och fortsätta utveckla Victoriadagen. Kays fortsatta närvaro i projektet som Senior advisor säkerställer att upparbetat kunskap, erfarenhet och historik inte går förlorad i arbetet med att utveckla projektet framåt, berättade Stpehan Rimér i ett pressmeddelande förra året.

I veckan var Stephan Rimér och Kay Wiestål i Borgholm för att bland annat träffa kommunledningen och representanter för Borgholms Cityförening.

– Jag har varit med på plats under de två senaste åren av Victoriadagen, berättar Stephan Rimér.

Han ser engagemanget i Victoriafirandet långsiktigt:

– Att firandet står stabilt på gamla och gedigna relationer var avgörande för att vi skulle gå in i det här.

– Vi vill skapa en plattform för framtiden.

Vilka förändringar blir det jämfört med tidigare år?

– Vi har uppdaterat det grafiska. Sen kommer att vi att kommunicera att det handlar om mer än TV-sändningen. Det handlar om Victoriadagarna, med aktiviteter under flera dagar varav Victoriakonserten är en.

– Det börjar den 12 juli med Move for fun på Ekerum, en prova på-aktivitet för barn. Sen är det Victoriagolfen på Ekerum, Victoriakonserten i Borgholm och så den 15 juli Victorialoppet i Borgholm.

– Förhoppningsvis kan Victoriadagarna bli ett paraply för hälsosam livsstil, säger Stephan Rimér och ser fram emot fler goda initiativ under de kommande åren med aktiviteter som passar in under dagarna.

Den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria år och den dagen är naturligtvis i fokus för firandet:

– Fokus är födelsedagsfirandet av en framtida regent, säger Stephan Rimér. Det ska vara hela svenska folkets gratulation.

I år kommer Yvette Hermundstad att vara konferencier och artisterna som är klara är Benjamin Ingrosso, Kaliffa, Rickard Söderberg och Lina Hedlund. Programmet sänds i SVT samt i finsk TV samma kväll och i norsk TV några dagar senare.

– Vi ska ge tydligare utrymme för årets Victoriastipendiat, säger Stephan Rimér.

Kring den 1 juli kommer det att avslöjas vem som får årets pris.

På det lokala planer är Stephan Rimér glad över det fortsatta samarbetet med IFK Borgholm kring firandet på idrottsplatsen:

– Vi har ett bra samarbete. IFK Borgholm har varit centrala i historien och är det också framåt.

Ur Ölandsbladet  torsdag 23 maj 2019, Kenth Jönsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
lör 29 Feb

ROCKFEST ON TOUR

NATTKLUBBEN BORGHOLM 11:2, BORGHOLM Tid: 19 30-03 00 Pågår: 2020-02-29 - 2020-03-01
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30