Pav Johnsson tog emot priset som Årets ölänning i somras. Den 30 oktober gästar han Borgholms författarafton. Foto: Carin Svensson

bild 2019-09-26 kl. 10.08.56

Författarafton i Borgholm med bredd och variation

[2019-09-26]

Det säger Johan Ericksson på Borgholms bokhandel inför den författarafton som man arrangerar i Folkets Hus den 30 oktober.

BORGHOLM.

De fyra författarna som bjudits in bidrar verkligen med variation: Årets ölänning Pav Johnsson skriver om djur och natur, Anders Roslund skriver deckare, Frida Skybäck skriver feelgood och Zeina Mourtada skriver kokböcker.

– Det är spännande med Zeina, det gröna köket ligger i tiden, säger Johan Erciksson.

Zeina Mourtada driver Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen, 2018 gav hon ut ”Zeinas kitchen : recept från Mellanöstern” och som hon följde upp med ”Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen” i år.

Anders Roslund är i år aktuell med den fjärde Hoffmann och Grens-thrillern, med titeln ”Jamåhonleva”. Han skrev tidigare sina böcker tillsammans med Börge Hellström, som avled 2017.

Anders Roslund startade Kulturnyheterna i Sveriges Television och har publicerat elva kriminalromaner, sju av dem skrivna tillsammans med Börge Hellström.

Frida Skybäck flyttade från Skåne till London och kom hem med inte bara den stora kärleken utan också ett nyfunnet intresse för engelsk litteratur. Det har hon utnyttjat i ”Bokhandeln på Riverside Drive”, om en kvinna i Skåne som får ärva en bokhandel i London.

I år är hon aktuell med ”Bokcirkeln vid världens ände” och tidigare har hon gett ut böcker som ”Norrsken”, ”Polarnatt” och ”Midnattssol” om systrarna Stiernfors i 1840-talets Lund.

Pav Johnsson slutligen blev vald till Årets Ölänning i år. Han kommer att berätta om sina böcker ”Ölands natur – okända och ökända arter” samt ” Ölands fåglar”.

Ur Ölandsbladet torsdag 26 september 2019, Kenth Jönsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30