Tack vare lokala företag kunde en lasergame-bana byggas och ljussättas inne i Borgholms sporthall och ungdomarna och ledarna i Borgholms kommuns fritidsgårdar kunde få sig en helkväll tillsammans. Foto: Privat

bild 2019-09-23 kl. 11.22.00

Fritidsgårdar spelade lasergame

[2019-09-23]

Den sista fredagen i augusti anordnade fritidsgården Slottsgården tillsammans med Förebyggande teamet i Borgholm ett evenemang för ungdomarna i kommunens fritidsgårdar. De bjöd in dem till en lasergame-kväll i Borgholms sporthall.

BORGHOLM.

– Det var jättetrevligt och det blev lite som en kickoff för oss allihopa, vi spelade hela kvällen, säger Jesper Ström, fritidsledare på Slottsgården och den som har hållit i trådarna till arrangemanget.

Fritidsgårdarna brukar hitta på lite gemensamma roligheter under året men det var första gången de hade ett evenemang så här i början av läsåret. Förhoppningen är att även detta ska bli en återkommande träff.

Till lasergame-kvällen kom ungdomar från Slottsgården i Borgholm, Går’n i Löttorp och Blå Gården i Rälla, deltagandet var kostnadsfritt. Under kvällen kunde deltagarna också köpa pizza från Pappa Blå till subventionerat pris.

– Och alla våra evenemang är så klart alltid helt drogfria, säger Jesper.

Det var genom företaget Ölands lasergame som man kunde ha detta i sporthallen, något som Jesper och hans kollegor tycker är bra, då behöver de inte åka till Kalmar allihop för att spela spelet.

– Ölands lasergame tog med sig sin utrustning och gjorde en bana i gymnastikhallen och Budge Entertainment riggade ljuset åt oss, säger Jesper och tillägger att företagen i Borgholm med omnejd är bra på att ställa upp när fritidsgårdarna arrangerar något för sina ungdomar.

Fritidsgårdarna vill gärna få till mer samarbete sinsemellan och exempel på andra gemensamma evenemang som de brukar hitta på under läsåret är: Fritidsgårdskampen, spökrunda och en resa till Liseberg.

Det var många ungdomar och även ledare som roade sig under lasergame-kvällen och Jesper tror att de kommer att arrangera fler sådana kvällar.

– Alla jag har pratat med tyckte att det var jättekul och när vi gjorde på det här sättet kunde man få spela flera matcher, annars är det ju vanligtvis bara en match, säger Jesper.

Ur Ölandsbladet torsdag 19 september 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 24 Oct

Författarbesök – Elisabeth Öhman

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00
lör 26 Oct

Samtal med poeten Lennart Sjögren

Borgholms bibliotek, BORGHOLM Tid: 14:00-15:00
lör 26 Oct

Familjedag i Borgholm

Borgholm Tid: 10:00-15:00
tis 29 Oct

Slöjdcafé – slöjda i läder

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 18:00-20:30
ons 30 Oct

Borgholms Författarafton

Folkets Hus, Borgholm Tid: 19:00-22:00
ons 06 Nov

Kvinnliga pionjärer

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
ons 13 Nov

Stickcafé på Borgholms bibliotek

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 18:00-20:30
ons 13 Nov

Författarbesök – Tove Folkesson

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00