Tack vare lokala företag kunde en lasergame-bana byggas och ljussättas inne i Borgholms sporthall och ungdomarna och ledarna i Borgholms kommuns fritidsgårdar kunde få sig en helkväll tillsammans. Foto: Privat

bild 2019-09-23 kl. 11.22.00

Fritidsgårdar spelade lasergame

[2019-09-23]

Den sista fredagen i augusti anordnade fritidsgården Slottsgården tillsammans med Förebyggande teamet i Borgholm ett evenemang för ungdomarna i kommunens fritidsgårdar. De bjöd in dem till en lasergame-kväll i Borgholms sporthall.

BORGHOLM.

– Det var jättetrevligt och det blev lite som en kickoff för oss allihopa, vi spelade hela kvällen, säger Jesper Ström, fritidsledare på Slottsgården och den som har hållit i trådarna till arrangemanget.

Fritidsgårdarna brukar hitta på lite gemensamma roligheter under året men det var första gången de hade ett evenemang så här i början av läsåret. Förhoppningen är att även detta ska bli en återkommande träff.

Till lasergame-kvällen kom ungdomar från Slottsgården i Borgholm, Går’n i Löttorp och Blå Gården i Rälla, deltagandet var kostnadsfritt. Under kvällen kunde deltagarna också köpa pizza från Pappa Blå till subventionerat pris.

– Och alla våra evenemang är så klart alltid helt drogfria, säger Jesper.

Det var genom företaget Ölands lasergame som man kunde ha detta i sporthallen, något som Jesper och hans kollegor tycker är bra, då behöver de inte åka till Kalmar allihop för att spela spelet.

– Ölands lasergame tog med sig sin utrustning och gjorde en bana i gymnastikhallen och Budge Entertainment riggade ljuset åt oss, säger Jesper och tillägger att företagen i Borgholm med omnejd är bra på att ställa upp när fritidsgårdarna arrangerar något för sina ungdomar.

Fritidsgårdarna vill gärna få till mer samarbete sinsemellan och exempel på andra gemensamma evenemang som de brukar hitta på under läsåret är: Fritidsgårdskampen, spökrunda och en resa till Liseberg.

Det var många ungdomar och även ledare som roade sig under lasergame-kvällen och Jesper tror att de kommer att arrangera fler sådana kvällar.

– Alla jag har pratat med tyckte att det var jättekul och när vi gjorde på det här sättet kunde man få spela flera matcher, annars är det ju vanligtvis bara en match, säger Jesper.

Ur Ölandsbladet torsdag 19 september 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30