Utsidan skiljer sig inte så mycket från tidigare upplagor av Ölands skördefests tidning men varje år får den ju nytt innehåll och det har blivit en tradition att den nya tidningen presenteras inför press och inbjudna representanter för bland annat samarbetspartners och skördefest-aktörer. Foto: Carin Svensson

Här är årets skördefesttidning

[2019-07-05]

– Det känns helt fantastiskt, det är en jättebra tidning och vi är väldigt nöjda, konstaterade Pia Axelsson när hon på tisdagsförmiddagen presenterade årets upplaga av Ölands Skördefests tidning.

Pia Axelsson, verksamhetschef för Ölands skördefest, presenterade på tisdagsförmiddagen årets version av skördefesttidningen. Foto: Carin Svensson

BORGHOLM

Inför inbjuden press, representanter från både Ölandskommunerna, samarbetspartners samt styrelsen och medarbetarna i Ölands Skördefest presenterade Pia Axelsson årets tidning och berättade lite om innehållet samt nyheter för i år.

Hon började med att presentera medarbetarna i skördefestorganisationen och därefter de närvarande medlemmarna i styrelsen.

– Det är en hårt arbetande, väldigt ideell, sådan och de gör mycket för oss, sa Pia.

Hon berättade att Ölands skördefest bland annat samarbetar med Borgholms cityförening, Framtid Borgholm, LRF, Ölands Museum Himmelsberga och Ölands två kommuner. Representanter från några av årets aktörer i skördefesten informerade sedan om sina evenemang. Bland annat pratade Helena Stegert från Källa om vad som händer i Årets Ölandsby, dels under invigningen och dels under hela skördefesthelgen.

– Vi kommer att ha Källas egen antikrunda och då kommer Karin Laserow och värderar saker, det blir konsert i kyrkan och kalkbränning i den gamla kalkugnen. Lill Lindfors inviger och vid invigningen blir det också bland annat musik, underhållning och lite buskis – det finns det i Källa, sa Helena.

Julius Winberg Sääf från Himmelsberga sa några ord om samlingsutställningen som de arrangerar i samarbete med Ölands skördefest. Tom Michel, som också var på plats, pratade lite om dockparaderna i Borgholm och Mörbylånga, Rose-Marie Winqvist från LRF berättade om ostfestivalen som i år arrangeras för fjärde året, Annica Hedman presenterade vad Ölands stenrike är och hur de jobbar och Patrik Arthursson berättade om projektet och skördefest-evenemanget Eldmörja.

Sedan var det dags för de närvarande att få en första titt på och i årets skördefesttidning och inta kaffe och tårta.

Ur Ölandsbladet  tisdagen 2 juli 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 24 Sep

Ölands kyrkor bilder och betraktelser

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
tor 26 Sep

Skördefest

Pågår: 2019-09-26 - 2019-09-29
fre 27 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
lör 28 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00