Under en dryg timma sjöng Hasse Andersson sina låtar från början av sin karriär till några av de nyaste. Mellan låtarna bjöd han på småprat och många anekdoter då han bjöd på sig själv till publikens stora nöje. Foto: Marie Wiell

Image

Hasse spred gemyt i parken

[2018-08-15]

Sluttningen framför scenen vid Kaffetorpet vid Solliden var i fredagskväll fylld av publik när Hasse Andersson tog fram sin gitarr och bjöd på många kända countrylåtar och barnvisor.

Image Image

Publiken skrattade, sjöng, dansade och mådde gott i den ljumma sommarkvällen när Hasse ”Kvinnaböske” framträdde vid Kaffetorpet vid Solliden. Foto: Marie Wiell

Image Image

Många var de som efter framträdandet vill ha autografer och selfies med Hasse Andersson. ”Tänk att det är så många barn och ungdomar som har upptäckt gubben”, sa Hasse Andersson. Foto: Marie Wiell

BORGHOLM

Hasse Andersson är älskad av generationer, bland äldre känd för ”Får man ta hunden med sig in i himlen”, och av yngre för den låt som han framförde i Melodifestivalen 2014, ”Det var dans och det var sång…” och tv-programmet ”Hasses trädgård”.

– Jag trodde väl aldrig att jag skulle få en hit till efter hunden och himlen. Det var egentligen ingen som trodde på den här låten, men vi gick riktigt långt, säger Hasse Andersson och tar med publiken i en allsång med den omtyckta låten ”Det var dans och det var sång…”.

Och dans blev det på grässlänten, liksom sång och taktfast handklappande från den månghövdade publiken.

Mellan de tolv låtarna som Hasse ”Kvinnaböske” framförde under kvällen delade han med sig av trevligt småprat och anekdoter som knöt an till de olika visorna av både äldre och nyare modell. På senare år har han haft barnprogram, ”Hasses trädgård” i Barnkanalen, ur vilket han framförde ”Om man är ett frö” och fick alla barnen att sjunga med. Det är också tack vare det programmet som han var på Öland några dagar, eftersom han och hustrun Monika var en av fyra tävlande med barnträdgårdar på Solliden. För sitt tävlingsbidrag fick de sedan pris på lördagen.

Publiken fick också höra att den låt som han skrev och som han kände skulle bli en stor hit och visserligen blev en hit, men inte med honom. Istället var det Alf Robertsson som fick tag på låten och blev känd med ”Skomakar-Anton”.

– Det var bara ett problem. Alf sjöng på göteborgska, men Skomakar-Anton är ju från Skåne! Nu skall ni få höra den på originalspråket.

Efter en dryg timma avslutades kvällen med allsång i ”Får man ta hunden med sig…” och extranumret ”Nicolina-snoa” som han för några år sedan skrev till sin hustru Monika Forsberg.

När gitarren hade tystnat var det många, både barn och vuxna, som ville ha idolkort, autografer både på kort och armar och selfies med den gemytlige artisten som fyller 70 i januari.

– Det är så många barn som hör av sig och som skickar hälsningar, det är så mycket kärlek och jag blir så glad för varenda sak, säger Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

Ur Ölandsbladet  Tisdag 14 Augusti 2018, Marie Wiell

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 24 Sep

Ölands kyrkor bilder och betraktelser

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
tor 26 Sep

Skördefest

Pågår: 2019-09-26 - 2019-09-29
fre 27 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
lör 28 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Trädgårdsfest.

Trädgårdsgatan 13., Borgholm Tid: 10.00-15.00
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00
fre 29 Nov

Ljuständning.

Borgholms Torg, Borgholm Tid: 16.00-17.00