Bitte Goderlöv tackade Ewa Rosendahl med blommor. Foto: Jan Persson

Skärmavbild 2018-09-12 kl. 09.37.06

Höstupptakt hos SPF Blåelden

[2018-09-12]

Ett 90-tal medlemmar hade efter denna osedvanligt torra och varma somrar samlats på Strand Hotell för ordinarie höstupptakt. Man hälsades välkomna av föreningens ordförande, Göran Stolt, och av Strands nya restaurangchef, Sandra Ehnström, som presenterade kvällens meny.


BORGHOLM.
 Kvällens underhållare var durspelarna Anders och Bitte från Grönhögen. De berättade att de spelat tillsammans i cirka 15 år och berättade också lite om själva durspelen. Musikstyckena bestod främst av gamla ganska okända folkmelodier samt några melodier av Evert Taube. Musikstyckena varvades med en del historier främst från olika äldreboenden – en del av dem ganska ekivoka.
En allsång hanns också med – Taubes Dans på Sunnanö.
Månadsmötet avslutades med information om kommande aktiviteter, bland annat caféerna och de nya tisdags- och torsdagsträffarna, båda numera förlagda till Folkets Hus. Träffarna arrangeras i samarbete med PRO-föreningarna i Borgholm och Köpingsvik.
Bo Eriksson informerade om ett valprogram med inslag från Borgholm där SPF Blåelden och kommunalrådet Ilko Corkovic medverkar med ett kort inslag. Mötet avslutades med sedvanlig dragning i vinlotteriet.
Ur Ölandsbladet  Tisdag, 11 september 2018, Beson

DET HÄNDER I BORGHOLM

fre 23 Nov
ons 28 Nov

Bokbindarcafé – ”Gör din egen bok”

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:30
fre 30 Nov
sön 02 Dec

The Lady in the Van-BORGHOLMS FILMSTUDIO

Folkan, Borgholm Tid: 16:00
lör 08 Dec
mån 10 Dec

Bokcafé på Borgholms bibliotek

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 14:00-16:00