Bitte Goderlöv tackade Ewa Rosendahl med blommor. Foto: Jan Persson

Skärmavbild 2018-09-12 kl. 09.37.06

Höstupptakt hos SPF Blåelden

[2018-09-12]

Ett 90-tal medlemmar hade efter denna osedvanligt torra och varma somrar samlats på Strand Hotell för ordinarie höstupptakt. Man hälsades välkomna av föreningens ordförande, Göran Stolt, och av Strands nya restaurangchef, Sandra Ehnström, som presenterade kvällens meny.


BORGHOLM.
 Kvällens underhållare var durspelarna Anders och Bitte från Grönhögen. De berättade att de spelat tillsammans i cirka 15 år och berättade också lite om själva durspelen. Musikstyckena bestod främst av gamla ganska okända folkmelodier samt några melodier av Evert Taube. Musikstyckena varvades med en del historier främst från olika äldreboenden – en del av dem ganska ekivoka.
En allsång hanns också med – Taubes Dans på Sunnanö.
Månadsmötet avslutades med information om kommande aktiviteter, bland annat caféerna och de nya tisdags- och torsdagsträffarna, båda numera förlagda till Folkets Hus. Träffarna arrangeras i samarbete med PRO-föreningarna i Borgholm och Köpingsvik.
Bo Eriksson informerade om ett valprogram med inslag från Borgholm där SPF Blåelden och kommunalrådet Ilko Corkovic medverkar med ett kort inslag. Mötet avslutades med sedvanlig dragning i vinlotteriet.
Ur Ölandsbladet  Tisdag, 11 september 2018, Beson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30