Hotell Borgholm och dess ägare Christoffer Johansson tar åter plats i Guide Michelin. Foto: Alexander Jensen

bild 2020-02-20 kl. 08.03.30

Hotell Borgholm tar åter plats i Guide Michelin

[2020-02-20]

När Hotell Borgholm bytte ägare blev de av med sin stjärna i Guide Michelin. Men nu närmar sig nye ägaren Christoffer Johansson åter finrummet då Hotell Borgholm rekommenderas av världens främsta restaurangguide.

ÖLAND.

Vid Guide Michelins gala i Trondheim igår fick Christofer Johansson, vd på Hotell Borgholm på Öland, utmärkelsen ”The Michelin Plate” i Guide Michelin Nordic Countries 2020.

Johansson var på plats i Trondheim när när Michelin Guide Nordic Countries 2020 presenterades.

– Jag är mycket glad och stolt över omnämnandet i guiden. ”The Michelin Plate” är en symbol för restauranger med välgjord och mycket god mat. Att vi nu finns med i Guide Michelin är ett steg på vägen mot vårt mål att bli Sveriges främsta gastronomiska hotell. Det sätter Öland återigen på den gastronomiska kartan, säger Christofer Johansson.

Johansson tog tillsammans med Daniel Olsson över Hotell Borgholm i januari 2019. Deras företrädare Karin och Owe Fransson hade under många år byggt upp Hotellets mycket goda gastronomiska anseende.

År 2016 tilldelades Karin Fransson en stjärna i Guide Michelin, det var första året som restauranger utanför storstäderna i de nordiska länderna bedömdes av den världsberömda guiden. När hotellet bytte ägare togs stjärnan bort eftersom den är en personlig utmärkelse.

– Vi har drivit verksamheten i ett år nu och arbetar medvetet med att skapa en gastronomi som har en tydlig koppling till Öland. Vid planeringen av menyerna följer vi årstidernas växlingar. Naturen på Öland är fantastisk och det är både spännande och roligt att utveckla de råvaror som finns här, säger Christofer Johansson.

Ur Ölandsbladet torsdag 20 februari 2020, Andreas Yngvesson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 08 Apr

Påsk i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2020-04-08 - 2020-04-13
lör 02 maj

HJULMARKNAD PÅ BORGHOLMS TORG

BORGHOLMS TORG, BORGHOLM Tid: 11 00-16 00
lör 13 Jun
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30