Paret Mei Wang och Lars Eriksson ska till påsk öppna en sushibar. På bilden även den anställda Paula Fredriksson. Foto: Andreas Yngvesson

bild 2019-12-19 kl. 07.57.01

I påsk öppnas en sushibar i Borgholm

[2019-12-19]

Sommartid svämmar Borgholm över av restauranger. Men en sushirestaurang har saknats, tills nu. Till påsk öppnar Mei Wang och Lars Eriksson som driver Sörens Bar & Restaurang en sushibar.
– Det har varit min dröm sedan jag kom till Sverige, säger Mei Wang.

BORGHOLM.

2011 startade paret Lars Eriksson och Mei Wang Sörens Bar & Restaurang i Sörens Bageris gamla lokaler. Namnet Sörens kändes självklart att föra vidare och nu är det ännu en verksamhet med namnet Sörens på gång. En Sushibar.

– Många av våra gäster har frågat om det inte finns någon sushirestaurang i Borgholm. Så jag tycker att en sådan restaurang behövs här, säger Mei Wang.

När hon kom till Sverige från Kina jobbade hon till en början på en sushibar i Stockholm. Redan då för tolv år sedan började Mei Wang drömma om en egen sushibar.

– Men vi tyckte inte att vi skulle blanda svensk mat och sushi i samma restaurang så vi har fokuserat på svensk mat hittills.

För några år sedan köpte paret lokalen där både Sörens och Ölandstugan låg och när Ölandstugan tidigare i år gick i konkurs såg de möjligheten att förverkliga Mei Wangs dröm.

– Vi har letat efter lokal tidigare men inte hittat någon som passar. Men så när Ölandstugans kontorsdel blev ledig så kände vi att den passade perfekt, säger Lars Eriksson.

Ombyggnaden av lokalen är redan i full gång och till påsken i mitten av april hoppas de kunna öppna portarna med plats för 16 sittande matgäster.

Tills dess ska Mei Wang förnya sushikunskaperna hon inte använt på några år.

– Vi ska till Stockholm och besöka en kinesiska som driver fem-sex sushibarer där, berättar Lars Eriksson.

Namnet på den nya restaurangen är inte bestämt men det lutar åt Sörens Sushibar.

– Sörens är ett inarbetat namn. Men kanske Borgholms sushibar, säger Eriksson.

Ur Ölandsbladet torsdag 19 december 2019, Andreas Yngvesson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 08 Apr

Påsk i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2020-04-08 - 2020-04-13
lör 02 maj

HJULMARKNAD PÅ BORGHOLMS TORG

BORGHOLMS TORG, BORGHOLM Tid: 11 00-16 00
lör 13 Jun
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30