Familjen Hultsberg besöker lekplatsen vid Tullgatan ofta. På fotot ses Jenny tillsammans med barnen Laura, 2 år, Olov, 4 år och Sander, 6 månader. FOTO: Maria Brynielsson

bild 2020-01-02 kl. 08.04.44

Interaktiv lekplats förväntas stå klar i vår

[2020-01-02]

Borgholms kommun har enligt en prioriteringsordning rustat upp flera lekplatser och snart är det dags att rusta upp nästa.

BORGHOLMS KOMMUN

Under året har Bäckmans park fått lekskeppet Barbara.

– Nyligen flyttades soluret som tidigare fanns vid Sjötorget dit. Framtid Borgholm har bidragit till belysningen runtom. I början på 1950-talet fanns två bänkar i Bäckmans park och nu har Pär Broman tagit fram de gamla stenplattorna med, säger Stefan Andersson-Junkka, parkingenjör.

På nationaldagen invigdes den nya lekplatsen i Löttorp. Nu är snart renoveringen och nybyggnationen av lekplatsen i Rosenfors klar.

– Det är lite smådetaljer kvar att ordna och så ska den besiktigas, säger Stefan Andersson-Junkka.

På nya lekplatsen finns en dubbel linbana, ett stort klättertorn med rutschbana, modern version av karusell, gunghästar med mera.

– Vi ska rusta upp den på Tullgatan och den kommer passa yngre barn, många småbarn är där redan i dag, säger Stefan Andersson-Junkka.

Några av de som ofta besöker lekplatsen nära Netto är familjen Hultsberg.

– Vi är här flera gånger i veckan och det passar alla mina barn, säger Jenny Hultsberg.

När hon får höra att lekplatsen ska rustas upp framöver blir hon glad.

– Åh, vad roligt! Ett önskemål är att det ska finnas något för yngre och lite äldre barn med så att de kan vara här med sina syskon, säger Jenny.

På Tullgatan planeras det för en interaktiv lekplats där barnen både kan leka och lära med upplevelser av ljus, ljud och växter. Lekplatsen ska även erbjuda sandlek, gungtorn och lektorn och förväntas stå klar under våren 2020. Lekplatsen ska rikta sig till de mindre barnen, i förskoleålder och en bit upp.

Ur Ölandsbladet torsdag 2 januari 2020, Maria Brynielsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 08 Apr

Påsk i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2020-04-08 - 2020-04-13
lör 02 maj

HJULMARKNAD PÅ BORGHOLMS TORG

BORGHOLMS TORG, BORGHOLM Tid: 11 00-16 00
lör 13 Jun
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30