Jan Rundgren visar skissen på trenden ”Happy Gardender” som var den som Kungen och Drottningen valde till Solliden. Foto: Pressbild

bild 2019-06-10 kl. 09.25.59

Invigning av Framtidens Rabatt på Solliden

[2019-06-10]

I fredags samlades trädgårdsintresserade personer på Solliden för att delta under invigningen av Framtidens Rabatt, som även kallas Rabatt 2020.

SOLLIDEN.
Det är designern Jan Rundgren som framställt rabatten och den bygger på trendanalysen Elmia Garden Trends. Besökarna får se hur en rabatt ska se ut 2020 för att vara riktigt trendig.
– Det känns jätteroligt att rabatten är här på Solliden och det är kul att det vi har här inte enbart är historiskt. säger Pernilla Klintberg, Sollidens slott.
Under invigningen fanns Jan Rundgren på plats. Han berättade om processen med att ta fram rabatten och om vilka trender han utgått ifrån i sitt arbete.
Rabatten planterades inne i Slottsparken på Sollidens Slott och den kommer kunna ses hela sommaren.
Under lördagen den 8 juni kommer den kände trädgårdsdesignern och författaren Peter Englander och föreläser bland annat om konsten att odla det omöjliga. Hur får du till exempel medelhavsväxter att trivas i din trädgård?
Hela denna helgen har italienskt tema i slottsparken. Det blir italiensk meny på Kaffetorpet, flera specialguidningar både med slottsfogde och trädgårdsmästare, försäljning av växter och visning och försäljning av italienska terrakottakrukor.

Ur Ölandsbladet  lördag 8 juni 2019, Maria Brynielsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

lör 24 Aug
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00