På lördagseftermiddagen dansades julen ut på Borgholms torg. Ringen med dansare runt granen gjorde allt som dansledaren Wäinö Björklund sa, de följde hans ledning genom de klassiska danslekarna till dragspelsmusik av Jan-Erik Johansson. Foto: Carin Svensson

bild 2020-01-14 kl. 08.33.35

Julen dansades ut på torget

[2020-01-14]

Lördagseftermiddagen ägnades av flera åt att dansa ut julen på Borgholms torg. På plats invid granen fanns de trogna musikanterna Wäinö Björklund och Jan-Erik Johansson för att spela och leda danslekarna kring granen. Borgholms cityförening och Borgholms kommun bjöd på korv med bröd samt godis till barnen.

BORGHOLM

Ringlekarna runt granen på torget i Borgholm bestod av kända klassiker som räven raskar över isen, mormors lilla kråka, karusellen och till sist, så klart, raketen.

Den sedvanliga långdansen, som är den sista av danserna runt granen i Borgholm, leddes av kommunpolitikerna Sara Kånåhols och Ilko Corkovic. På slutet hjälpte Wäinö Björklund dem att snurra in hela längan med dansare i en formation som liknade en kanelsnurra innan han vände åt andra hållet och dansarna fick snurra ut sig igen.

Grillen var tänd och Rolf och Irene Persson grillade korv till alla som ville ha. Både under tiden dansen pågick och efter att den avslutats var det många som passade på att få en varm korv och även värma sig lite vid grillen. Sist av allt blev det förstås godisutdelning till alla barn. Kenneth Sunesson, Cityföreningen, och Ilko Corkovic stod för utdelningen och barnen trängdes framför dem för att få en påse med sig.

Ur Ölandsbladet tisdag 14 januari 2020, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 08 Apr

Påsk i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2020-04-08 - 2020-04-13
lör 02 maj

HJULMARKNAD PÅ BORGHOLMS TORG

BORGHOLMS TORG, BORGHOLM Tid: 11 00-16 00
lör 13 Jun
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30