Berit Larsson, ordförande i Framtid Borgholm är glad över att Kenneth Sunesson tillträtt som projektledare och de ser fram emot allt som väntar. Foto: Maria Brynielsson

kenneth-farmtidborgholm

Kenneth är ny projektledare i Framtid Borgholm

[2018-02-22]

Inför Borgholms 200-årsfirande bildades Framtid Borgholm och nyligen tillsattes en ny projektledare som ska se till att Borgholm fortsätter leva vidare på bästa sätt.

BORGHOLM
– Jubileumsåret var helt fantastiskt och Kenneth (Sunesson) gjorde ett superjobb. Tjänsten diskuterades under hösten och äntligen har vi kommit fram till den bästa lösningen för att inte detta ska dö ut, säger Berit Larsson, ordförande Framtid Borgholm.

Tanken är att jubileumsåret ska fortsätta leva kvar och alla i Framtid Borgholm var överens om vem som passar bäst som projektledare.

– Jag har varit med och byggt upp Borgholm från en låg nivå och under 2016 var det helt fantastiska evenemang här. Alla kände sig nöjda och glada och det kändes som att 2017 fortsatte på samma våg, säger Kenneth Sunesson.

Han säger att det är viktigt att fortsätta framåt 2018 och känner sig redo för allt arbete som projektledare.

– Vi kommer ta in den hjälp som vi behöver framöver och vår vision är att se framåt både när det gäller utsmyckningar i staden och med helt nya event.

I fredags hade Framtid Borgholm möte och där valdes Kenneth Sunesson som projektledare.

– Jag började jobba direkt därefter, det är mycket som är på gång redan under våren och det ska förberedas.

Just nu är förberedelserna inför påskens program i gång och därefter är det dags för det återkommande evenemanget Öland Spirar och utlottning av en bil på torget.

– Vi ska försöka få med fler fastighetsägare i Framtid Borgholm och vi har haft stort stöd därifrån och så har vi närmre 100 stödmedlemmar. Vi ger något tillbaka och det känns som att det är fler som vill vara med, säger Kenneth Sunesson.

Berit Larsson berättar att den omtalade signalmasten som tidigare fanns bakom Strand hotell kommer tillbaka under våren och i samband med det kommer det bli invigningsfest.

Alla som skänker bidrag till Framtid Borgholm är med och sponsrar det som händer i staden.

– De får ett kort som ger rabatter i flera olika butiker så det lönar sig snabbt att vara med, summan bestämmer man själv så alla har möjlighet att vara med.

Berit Larsson har varit ordförande i tre års tid och tycker att det är ett spännande och roligt uppdrag. Hon tipsar om hemsidan som Framtid Borgholm har.

– Det är en lätt grupp att arbeta med som är väl sammansatt. Vi har alla en lättsam vilja och jobbar mot samma mål. Framöver kommer det bland annat sättas upp informationsskyltar vid flera hus och det är sådant folk vill se.

Berit uppmanar fler till att bli medlemmar i Framtid Borgholm och säger att det stora är att knyta ihop torget med societetsparken och hamnen så staden utökas och blir större. I sommar planeras tisdagsbus i societetsparken för barn och precis som vanligt så blir det allsångskvällar på torget.

– Kommunen ger en summa bidrag varje år och i år fick vi mer än tidigare så det känns bra. Det är tack vare alla som är med och stöttar som allt kan bli bättre, avslutar KennethSunesson.Framtid Borgholm består av tre ben och är ett samverkansprojekt mellan Borgholms kommun, fastighetsägarna och Borgholms cityförening.

Ur Ölandsbladet Torsdag 22 februari 2018, Maria Brynielsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 24 Sep

Ölands kyrkor bilder och betraktelser

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
tor 26 Sep

Skördefest

Pågår: 2019-09-26 - 2019-09-29
fre 27 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
lör 28 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Trädgårdsfest.

Trädgårdsgatan 13., Borgholm Tid: 10.00-15.00
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00
fre 29 Nov

Ljuständning.

Borgholms Torg, Borgholm Tid: 16.00-17.00