Karolina Sörman kommer att ha sagostund i Borgholm tisdagen den 31 oktober och i Löttorp fredagen den 3 november. Foto: Carin Svensson

caolina-city-carinsvensson

Kultur för barn på höstlovet

[2017-10-26]

Under Ljus på Kulturanordnas många aktiviteter riktade till barn.

ÖLAND.
Nästa vecka är det höstlov och här är olika förslag på aktiviteter för barn och ungdomar under lovet, inom ramen för Ljus på Kultur. Detta är ett urval av saker du kan göra på höstlovet.

Det börjar redan på fredagen den 27 oktober med fredagscafé på eftermiddagen i Rydbergsgården i Algutsrum.Fredagen den 27 oktober kan du också gå på en invigning av festivalen på Jenny Nyströmskolan i Kalmar, då blir det även sagostund och pyssel i Kalmar statsbibliotek.

På lördagen visas teaterföreställningen ”Peter Pan” på Folkan i Borgholm och det blir sagostunder i Mörbylånga bibliotek, dagsutflykter för yngre på Kalmar slott och konstens dag i Kalmars konstmuseum,

På måndag blir det kirigami (papperskonst) på Borgholms bibliotek och scrapbooking på Slottskolan i Borgholm. Man kan även ägna sig åt halloweenpyssel i Kalmars stadsbibliotek. På kvällen på Kalmarteatern uppträder Sensus showdans som efterföljs av en kurs i showdans.

På tisdagen är det sagostund på Borgholms bibliotek med Karolina Sörman. På onsdag vankas spökhistorier på biblioteket i Färjestaden och kirigami på Rälla bibliotek. På torsdagen kan du lyssna på öländska spökhistorier på Borgholms bibliotek och på kvällen den som vill ta en kurs i improvisationsteater på Spelefanten, Kalmar.

På fredagen återkommer Karolina Sörman med sagostund på Löttorp bibliotek.

Ur Ölandsbladet Torsdag 16 oktober 2017, Alva Andersson

 

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 24 Oct

Aldrig på en Söndag

Borgholms Bio, Borgholm Tid: 19:00-21:00
sön 28 Oct

Girlhood-BORGHOLMS FILMSTUDIO

Folkan, Borgholm Tid: 16:00
ons 31 Oct

Borgholms Författarafton

Strand Hotell, Borgholm Tid: 19:00
mån 05 Nov

Bokcafé på Borgholms bibliotek

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 14:00-16:00
ons 07 Nov

Ett skri av fruktan

Borgholms Bio, Borgholm Tid: 19:00-21:00
ons 14 Nov

Författarbesök – Lena Andersson

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30
sön 18 Nov
ons 21 Nov

Äventyraren Thomas Crown

Borgholms Bio, Borgholm Tid: 19:00-21:00