Färjestadsföretaget Rogers Bilel & Service vill ta över personalen och verkstadslokalen Liljas i Borgholm lämnar den 20 december.

bild 2019-10-28 kl. 10.34.26

Liljas nedläggning – de vill ta över lokalerna i Borgholm

[2019-10-28]

Liljas ut – Rogers Bilel & Service i Färjestaden in? – Tanken är att behålla det som det är och köra vidare. Vi har pratat med personalen och de är positiva, säger ägaren Roger Jonsson och bekräftar att förhandlingar pågår.

BORGHOLM/FÄRJESTADEN.

Med sexton anställda och en omsättning på 25,6 miljoner kronor (2018) är Rogers Bilel & Service AB, i folkmun ”Rogers Bil”, Ölands största bil- och maskinverkstadsföretag.

Efter beskedet att Liljas skyndsamt och helt stänger sin verksamhet i Borgholm och sagt upp alla i personstyrkan förutom tre tittar Färjestadsföretagets ägare Roger Jonsson norrut och bekräftar att samtal förs på flera fronter.

– Förhoppningen är att ta över lokalerna som de är med den personal som är kvar, som det verkar nio man. Det som är värdet i detta är att ha personalen kvar och vi var där i tisdags och lyssnade av och det var bara positivt till en sådan lösning, säger Roger Jonsson till Ölandsbladet och tillägger:

– Vi ska dit imorgon (fredag) också. Helst vill vi köpa lokalen, men det verkar svårt. Kan vi hyra istället går det också bra.

Vad lockar?

– Det är en affärsmöjlighet, när Liljas försvinner uppstår ett vakuum i Borgholm och Borgholm är inte litet. Och Öland är långt.

– En fördel i detta är att vi redan nu kan göra allt Liljas gör, det handlar om samma instrument.

Garantifrågan, många vill, vid exempelvis service, ha stämpeln från märkesverkstaden.

– Garantin ska inte påverkas, görs det som ska göras efter fordonstillverkarens anvisningar och serviceprogram gäller garantin.

Fastigheten i Borgholm ägs av Liljas, trots att Liljas ägare Ingemar Andersson tidigare – och i samband med den aviserade flytten till Triangeln – sade sig ha sålt anläggningen till P & E Fastighetspartner med påskrivet kontrakt.

På tidningens fråga om kontraktet fortfarande gäller hänvisade P & E vd Jens Nielsen i förra veckan till Ingemar Andersson, denne har i sin tur valt att besvara samma mejlade fråga med tystnad.

Enligt uppgifter till Ölandsbladet genomfördes aldrig affären, där-emot ska P&E Fastighetspartner ha ”första tjing” vid försäljning.

Samtidigt tickar klockan. Roger Jonsson och personalen på Liljas i Borgholm vill ha besked.

– Tiden är ett orosmoment, men jag hoppas att allt klaffar och att vi kan skriva på snart.

Även JL Bilar i Kalmar ska ha visat intresse för de lokaler Liljas lämnar efter sig.

– Det ska finnas intressenter till bilhallen, kommenterar Roger Jonsson.

Ur Ölandsbladet lördag 26 oktober 2019, Michael Ståhl

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30