Diggiloo-gänget samlades under måndagen för sedvanlig gruppfotografering. Foto: Axel Öberg

2. Diggiloogänget 2018 (1)

Lindgrentar över Diggiloo

[2017-11-28]

När den folkkära showen Diggiloo i sommar åker på turné så kommer cirka 25 personer ses på scenen inräknat sångare, dansare och musiker.

BORGHOLM.
Mångårige programvärden, grundaren och språkröret Lasse Holm lämnar rollen som frontfigur. I sommar leds Diggiloo av musikalartisten och sångaren David Lindgren.

– Förhoppningen är att Diggiloo ska göra att fler får upp intresset för okända sidor av musiken. Vi kör pop, schlager, disco och rock, men även light jazz, light opera och ett stänk av musikal och latino. Vi är orädda och vill ta ut svängarna, säger David Lindgren.

När han ska beskriva sig själv så säger han. ”Jag är 50 procent Lasse Holm och 50 procent Robbie Williams”.

Bland de folkkära artisterna finns två veteraner: Charlotte Perelli och Tommy Nilsson. En av flera nykomlingar i Diggiloogänget är komikern och ståupparen Marika Carlsson som är uppvuxen i Mönsterås. Hon får nu efterträda Per Andersson och Özz som Diggiloos komiska motor. En annan som är helt nu i gänget är Ola Salo. Hitlistefavoriten och sångerskan Kamferdrops kommer också medverka och det gör även Kents mångåriga körsångerska Ida Redig, lationo-poparen Mendez och mello-favoriten Mariette.

Christer Björkman som bland annat är känd som chef för Melodifestivalen sedan 2002 är också med i sommarens stora familjeunderhållning.

– Den unga publiken vet nog inte att han vann tävlingen redan 1992 med I morgon är en annan dag. Nu får Christer chans att göra artistcomeback inför en helt ny generation, säger Patrik Krall.

Det är sextonde säsongen för Diggiloo och 12 juli flyttar showen till slottsruinen i Borgholm.

Ur Ölandsbladet 28 november 2017, Maria Brynielsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

Det finns inga träffar på din sökning!