Rut Forsell, Karolina Sörman, Alma Pasma, Christina Fröman Isaksson (förskollärare) och Elton Lindholm pysslar på temat bondgård och det blir många hästar, grisar, kor och hönor i olika former. På fredagsförmiddagen var det författarbesök på öppna förskolan i Borgholms familjecentral. Foto: Carin Svensson

bild 2019-10-29 kl. 11.20.12

Ljus på kultur även för de minsta

[2019-10-29]

Som första evenemang inom Ljus på kultur i Borgholms kommun fick de minsta vara med om sagostund och pyssel i samband med ett författarbesök av barnboksförfattarinnan Karolina Sörman. Hon besökte på fredagsmorgonen öppna förskolan på Familjecentralen i Borgholm.

BORGHOLM.

– Det är första gången vi gör något för så här små inom ramen för Ljus på kultur och vi riktar oss till småbarnsföräldrarna med det här författarbesöket, säger Maria Johanson, från kultur & fritid i Borgholms kommun.

På fredagsförmiddagen var omkring femton barn och deras föräldrar på plats i öppna förskolan på Familjecentralen. Först fick de höra Karolina Sörman läsa tre av de böcker hon skrivit. Det blev böckerna Sagan om Bonden Micke – Regn och Solsken, Sagan om Bonden Micke – Det stora traktorracet och Sagan om Bonden Micke – En fis på tvären.

Sedan blev det pyssel vid pysselbordet på temat bondgårdens djur.

– Först läste vi om livet på bondgården och nu är det pyssel där barnen kan göra kor, grisar, hästar och höns, säger Karolina.

Det pysslades för fullt resten av tiden för författarbesöket och det blev många små djur hoplimmade och målade.

– Jag är jätteglad för att jag blev inbjuden till det här och det betyder mycket att det här temat uppmärksammas, det är ju jätteroligt också att det kom så många barn hit idag, säger Karolina där hon sitter vid pysselbordet tillsammans med några av barnen.

Ur Ölandsbladet tisdag 29 oktober 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30