Tomas Zander från Ölandsmust bjöd på smakprov av företagets äppelmust, gjord av öländska äpplen och tillverkad i Ölandsbyn Åkerby. FOTO: CARIN SVENSSON

image

Lokalproducerade varor i blickfånget

[2019-07-01]

Att handla lokalproducerade råvaror under sitt besök i Borgholm intresserar många av besökarna av Öland Mat- och Musikfestival. Under festivaldagarna finns flertalet öländska producenter på plats med sina produkter.

image image

Gunilla Nilsson, Inga-Lill Svensson och Gun Karlsson är på besök i Borgholm över helgen och började med att hitta öländsk rapsolja. FOTO: CARIN SVENSSON

BORGHOLM

– Folk är intresserade av det som är närproducerat och lokalt, säger Sven Ekberg som precis har bjudit på provsmakning av öländska rapsoljor och därtill fått sälja ett par flaskor.

Rapsoljeinköparen heter Gun Karlsson och är tillsammans med vännerna Gunilla Nilsson och Inga-Lill Svensson på besök i Borgholm över helgen. Till vardags bor de i Nybro.

– Vi ska vara här hela helgen och titta på festivalen och provsmaka olika saker, säger Gunilla Nilsson.

Även Maryanne och Ulf Wahlquist från Öländska Bönchips samt Karin Sjödahl och Susanne Eriksdotter som säljer Ölandsvete och ärtmjöl, märker av intresset för det närproducerade.

– Besökarna är intresserade av det lokalproducerade och det småskaliga, säger Maryanne.

I matutbudet på festivalen finns också några så kallade Food trucks som säljer färdiga maträtter och runt om på området hittar man flera försäljare av olika typer av livsmedel och drycker. Även REKO-ring Kalmar finns representerat för att berätta om sin verksamhet.

Ur Ölandsbladet  lördagen 29 juni 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

lör 24 Aug
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00