Luciatåget med representanter från politiken, kommunledningen och näringslivet bjöd på luciasång och några julsånger i samband med Borgholms julmarknad. Många julmarknadsbesökare samlades på torget för att se framträdandet. Foto: Carin Svensson

2019-12-10 kl. 08.05.14

Luciatåget alla väntat på

[2019-12-10]

Alla som var på julmarknaden i Borgholm tycktes vilja se det för året alldeles speciella luciatåget och när klockan närmade sig utsatt tid samlades folket vid torget. Strax därpå skred politiker samt representanter ur kommunledning och näringsliv fram i vita lusselinnen, försedda med strutar, glitter och röda band.

BORGHOLM

Jodå, julmarknaden i sig lockade förstås, som alltid, besökare. Det gjorde också musikunderhållningen med Lasse Trofast som sjöng julsånger, många stannade upp och lyssnade en stund vid hans lilla scen. Därifrån ljöd kända julsånger som Rudolf med röda mulen, Hej mitt vinterland, Stilla natt och även en och annan visa av annat slag som till exempel ”Evert”.

Så det var ganska mycket folk i rörelse under hela dagen och de ville ta del av hela julmarknaden.

– Det började att komma en hel del redan vid klockan tio och vi har haft rekordförsäljning av våra kransar och även väldigt många som har gissat vikten på laxen, säger Tomas Angelin från Lions Borgholm.

Lions hade i sedvanlig ordning flera bord med bland annat chokladhjul, korvförsäljning, lotteri och så då kransförsäljningen och laxtävlingen.

Pelle Hermansson hade sin torgvagn uppställd och inne i tältet med utställare fanns bland annat Eva Sundby med sina granrisbockar, Eva Jeansson med sina kransar och så fanns det förstås glögg, mat och godis. Och Borgholmsförfattaren Kjell Gerdin sålde sina böcker om Borgholms Bio.

Ett visst extra intresse tycktes ändå finnas för en av dagens sista programpunkter, nämligen det där luciatåget. De kom från sidan av torgkiosken och skred fram mot Storgatan medan de sjöng Luciasången. Sedan ställde de upp sig framför Lasse Trofasts scen och fick lite musikackompanjemang till de följande sångerna de bjöd på.

Ur Ölandsbladet lördag 10 December 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30