Det var många som passade på att ta sig en titt på Borgholms torg och hjulmarknaden på lördagen. Affärerna kring de begagnade hjulbehäftade prylarna tjuvstartade redan klockan nio, då bytte den första cykeln för dagen ägare. Foto: Carin Svensson

bild 2019-09-17 kl. 10.11.42

Många affärer på solig hjulmarknad

[2019-09-17]

Lördagens hjulmarknad lockade många köp- och säljsugna besökare till Borgholms torg och affärerna var igång tidigt.

BORGHOLM.

– Redan klockan nio såldes den första cykeln, och den gula Ford Escort-cabben gick också tidigt, säger Ulf Olsson, arrangör och konferencier.

På torget stod bland annat cyklar i en lång rad, mopeder av både äldre och yngre modell, motorcyklar, bilar, en vedflis och en cementblandare.

– Och den har hjul den med så det går ju bra, konstaterade Ulf om cementblandaren när han gick omkring på torget och pratade om de olika objekten samt intervjuade deras ägare.

Programpunkten med levande musikunderhållning blev däremot tyvärr inställd på grund av att Papa Grandpa, även känd som ”Kalix”, råkat skada sig. Så musiken kom som den brukar från musikanläggningen bak i Ulfs bil.

När hjulmarknadsdagen hade kommit en bit in på eftermiddagen hade en hel del cyklar gått åt liksom en vedflis, en båtmotor, några mopeder och bilar.

– Det har varit en jättekul dag, grejerna bara rullar iväg och affärerna går fort ibland, säger Ulf.

Han gissar att bland annat ett femtiotal cyklar och några bilar har bytt ägare denna lördag. Bilaffärer kan ibland också göras upp några dagar efter hjulmarknaden har han märkt. Den intresserade köparen kanske har behövt fundera lite och efter några dagar kan affären ha varit klar.

Ur Ölandsbladet tisdag 17 september 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30