Daniel Rexed är färdigutbildad undersköterska till sommaren och har under utbildningstiden jobbat inom omsorgen i Borgholms kommun. Foto: Carin Svensson

bild 2019-03-19 kl. 08.45.28

Mässa för arbetsgivare och arbetssökande

[2019-03-19]

För att skapa en mötesplats för arbetsgivare och arbetssökande arrangerade Borgholms kommun och Arbetsförmedlingen i lördags jobbmässa i Ölands gymnasiums lokaler för andra året i rad.

BORGHOLM.

Det var dock lite halvdan uppslutning från arbetsgivarsidan, varifrån endast sju representanter infann sig på mässan.

– Jag är förvånad över att det är så få företagare här, säger Jens Karlsson som är HR-specialist i Borgholms kommun.

Han tillägger att de, kommunen och Arbetsförmedlingen, gärna vill ha in företagarnas åsikter och tankar om hur de vill ha det.

De flesta av de arbetsgivare som ändå var på plats på mässan fick kontakt med personer som kunde passa för arbete hos dem.

– Jag har fått in några namn att jobba vidare med, säger Ingemar Widegren från Öländska bröd.

Likaså kommunen, som bland annat söker uppåt tvåhundra sommarvikarier till omsorgen, fick kontakt med intresserade arbetssökande.

– Vi uppmanar dem att gå in på vår hemsida och söka jobben därifrån, säger Jens Karlsson.

Tillsammans med honom i Borgholms kommuns informationsdisk stod också Daniel Rexed som till sommaren är färdigutbildad undersköterska. Han har jobbat inom olika avdelningar av omsorgen i kommunen under sin utbildningstid och tycker att det är en typ av jobb som ger väldigt mycket.

– Är man någorlunda social kan man göra det här jobbet och man får så mycket tillbaka, jag har dessutom lärt mig väldigt mycket om Borgholm genom det här jobbet, säger Daniel.

Bland arbetsgivarna fanns också Stefan och Birgitta Lander som driver Edith & Julia Bed and Breakfast i Rälla, samt Erik Schenkel som tillsammans med sin bror, Jonas Schenkel, driver restaurangen Elise i Djupvik. Båda företagen hade fått en del namn att gå vidare med.

– Jag har uppmanat de som har kontaktat oss att de ska komma hit idag och lämna sitt cv, säger Erik och visar att han har fått ihop en liten bunt sådana.

Från Arbetsförmedlingen konstaterar man att utöver alla de jobb som kommunen erbjuder så är det också gott om jobb i restaurangbranschen. Arbetsförmedlingen tipsar arbetssökande om att skicka in spontanansökningar till företag där de skulle vilja ha jobb.

Ur Ölandsbladet  tisdag 19 mars 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Jun

Borgholms Marknad

Tid: 09:00-18:00
tor 27 Jun

Ölands mat- och musikfestival

Pågår: 2019-06-27 - 2019-06-29
fre 28 Jun
sön 30 Jun

Yesterday

Folkan Borgholm, Borgholm Tid: 20:00-21:58
tis 02 Jul
fre 05 Jul
tis 09 Jul
ons 10 Jul