Rolf Persson, Gia Thörnquist, Lisa Jonsson och Kenneth Sunesson från Borgholmsmässans projektteam ser fram emot allt som väntar. Foto: Maria Brynielsson

bild 2019-02-08 kl. 08.22.09

Mässa ska locka tusentals besökare

[2019-02-08]

Under de senaste åren har Borgholm utvecklats. Just nu pågår planeringen inför en stor fritidsmässa som ska öka besöksnäringen ännu mer.

BORGHOLM.
Under tre dagar, 23-25 maj, pågår Borgholmsmässan som är en inspirationsmässa för alla. Besökarna får inspireras av bo, bygg, marin och fritid.
– Det kommer hända mycket i Borgholm under maj månad. Till Borgholmsmässan kommer bland annat Willy Björkman från Bygglov och han kommer bland annat bygga fågelholkar. Vi kommer bjuda in förskolor att vara med och det blir flera uppträdanden, säger Rolf Persson.
The Southbounds och Herman Speleman spelar på torsdagen och under fredagen väntar mer musik.
– Då blir det bland annat musikunderhållning med Lasse Trofast och på mäs-sans sista dag är det Borgholms kulturskola som uppträder, säger Rolf Persson.
Idén till att anordna en mässa med inriktning på boende, bygg, marin och fritid väcktes av Rolf Persson för tre-fyra år sedan. Nu är arrangörerna rejält sugna på att det ska dra igång.
– Ett 60-tal företagare är med som utställare och det är ett fristående projekt som görs med stöd av Framtid Borgholm, säger Kenneth Sunesson.
Tanken är att Borgholmsmässan ska återkomma årligen.
– Vi skulle gärna vilja ha med fler lokala företag. Tanken med mässan är att den ska öka besöksnäringen, säger Lisa Jonsson.
Nu hoppas arrangörerna att Borgholms gator kommer fyllas av glada människor under mässan.
– Det är en inspirationsmässa som ska ge countryfeeling och glädje för besökarna. Det är ett oerhört intresse och väldigt bra respons, så det är roligt, säger Gia Thörnquist.
Metartävling vid Tvättfatet i Bäckmans park är ett av inslagen. Mässan kommer äga rum i kärnan av Borgholm. På torget, Storgatan, Societetsparken, hamnområdet och i Kay Wieståls Park.

Ur Ölandsbladet  torsdag 7 februari 2019, Maria Brynielsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30