Badhus

Mer plask och lek i badhuset

[2012-11-12]

Borgholms Badhus fyller snart tolv år – och firar med nytt plask- och vattenland för de små.


Badhus Badhus

Nya leklandet.

– Det här är jättekul med många olika stationer för barnen, det kommer att hända grejer, lovar Anders Jonsson, VD för Borgholms Badhus.
När Borgholms kommun inte hade råd att bygga badhus gjorde Anders Jonsson och Kapelludden AB det i stället med en årlig kommunal skärv som grundplåt.
Invigningen ägde rum i december 2000 och borgholmsborna har under åren varit trogna ”sin” anläggning.

BESÖK I VÅGOR
– Absolut, de är aktiva.
Samtidigt går besökssiffrorna alltid i vågor (!), det är upp och ner. Men båda badet och motionsanläggningen är välbesökta och populära, vi har till exempel många som tränar i motionsanläggningen för att sedan simma några hundra meter, berättar Anders Jonsson. Anläggningen som sådan rapporteras må utmärkt, de tolv blöta åren till trots. – Vi jobbar väldigt mycket med kontinuerligt underhåll, det är superviktigt att hålla efter i en sådan här miljö. Så anläggningen mår jättebra. Nu, och lagom till
tolvårsdagen, vankas nyheter. Genom att stryka förrådsytor görs plats för tre minibassänger med olika djup men med samma temperatur, 34 goa plusgrader, samt bubbelzoner och olika former av vattensprut. 28 kvadratmeter vatteneldorado för knattar, med invigning – om allt går enligt plan – lagom till julhelgen.

JÄTTEKUL
– Ja, en jättekul grej. Vi bygger ett vattenland för de små. Många barnfamiljer besöker oss och nu gör vi något med tonvikt på de mindre barnen, säger Anders Jonsson och ser många olika ”stationer” framför sig. – Svårt att beskriva, det handlar om lek och plask, spruta vatten, det kommer att hända grejer. Jättekul och ett sätt att utveckla anläggningen och en tydlig fingervisning om att vi månar om barnfamiljerna och ser dem som en viktig kundgrupp.

LOVORD
När Ölandsbladet besöker badhuset är ytan för det kommande vattenlandet rensad och avskärmad. – Sedan kommer montaget att ta cirka fjorton dagar, byggsatserna kommer i stora block, vet badhusets styrelseordförande P-O Wall att berätta om miljonsatsningen i badhuset.
Studiebesök har gjorts. – Nybro har en liknande anläggning, Hultsfred har också en och det är väldiga lovord, säger badhusets teknikexpert Per Sundin.

TEXT: MICHAEL STÅHL, Ölandsbladet

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 24 Oct

Författarbesök – Elisabeth Öhman

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00
lör 26 Oct

Samtal med poeten Lennart Sjögren

Borgholms bibliotek, BORGHOLM Tid: 14:00-15:00
lör 26 Oct

Familjedag i Borgholm

Borgholm Tid: 10:00-15:00
tis 29 Oct

Slöjdcafé – slöjda i läder

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 18:00-20:30
ons 30 Oct

Borgholms Författarafton

Folkets Hus, Borgholm Tid: 19:00-22:00
ons 06 Nov

Kvinnliga pionjärer

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
ons 13 Nov

Stickcafé på Borgholms bibliotek

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 18:00-20:30
ons 13 Nov

Författarbesök – Tove Folkesson

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 18:30-20:00