Ulrika och Martin Mittbrodt firar 15-årsjubileum i Möbleri Mittbrodts butik i Borgholm. Foto: Carin von Post

mittbrodts

Möbleri Mittbrodtsbutik 15-årsjubilerar

[2018-04-23]

För 15 år sedan startade Ulrika och Martin Mittbrodt en butik i anslutning till Martins finsnickeriverkstad i Borgholm. Hans möbler är utställda i de små rummen. Nu har de jubileum.

BORGHOLM.
1993 började Martin Mittbrodt med möbelsnickeri tillsammans med sin pappa Jochen. Under några år var det även konstgalleri på Mittbrodts kombinerat med kvalitétsmöblerna. Ulrika arbetade inom omsorgen men såg möjligheten att utveckla affärsverksamheten och göra den mer attraktiv.

– Jag började köpa in smådetaljer för att lyfta möblerna, säger Ulrika.

Lokalerna fanns med möblerna och efter funderingar tillsammans med Martin tog Ulrika klivet och slutade sin anställning.

Det är nu 15 år sedan och Möbleri Mittbrodts butik har 15-årsjubileum med olika erbjudanden. Kunderna strömmar in efterhand och de flesta har något med sig när de går därifrån. I ett av rummen demonstrerar en säljare ekologiska svenska hudvårdsprodukter.

Martin arbetar i verkstaden och gör möbler av både trä och metall, byråar, bokhyllor, glasskåp med mera och Ulrika arbetar i butiken. Där har byggts upp lugna miljöer i rummen med plädar, mattor, ljus och andra inredningsdetaljer som matchar möblerna.

Av kunder och säljare har de fått tips och inspiration under åren som gått. Efterhand har butiken blivit större. Ulrika har fokuserat på att skapa en lugn miljö.

– Många lever i stressamhälle. Då kan kunderna varva ner och inspireras, det är ett lugn för själen.

För några år sedan ställde de sig frågan hur de skulle göra för att växa. Det var då det blev ett kafé och lunchrestaurang i ett av husen på innergården. Numera är det en restaurang.

Tillsammans ser Martin och Ulrika framåt och vill vidareutveckla verksamheten och hålla god kvalité.

Ur Ölandsbladet Lördag 21 april, Carin von Post

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 21 Feb

Handla och Vinn i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2019-02-21 - 2019-03-02
fre 19 Apr

Påsk i Borgholm

Pågår: 2019-04-19 - 2019-04-22
lör 20 Apr
lör 27 Apr
lör 04 maj
lör 11 maj

Öland Spirar

Pågår: 2019-05-11 - 2019-05-12
lör 11 maj
lör 18 maj