Det var mycket folk på Borgholms gator och torg när Ölands motordag arrangerades för nionde året i rad. Trots att väderprognoserna oroat arrangörerna en del så kunde de lättat konstatera att evenemanget hade tur med vädret även den här gången. Foto: Carin Svensson

bild 2019-05-21 kl. 08.39.17

Motorfesten trotsade vädrets makter

[2019-05-21]

Den för utomhusevenemang mindre lockande väderprognos som gavs i slutet av veckan orsakade arrangörerna av Ölands motordag viss bristande sinnesro. Men lagom till invigningen hade regnet försvunnit och solen visade sig lite genom den något dimmiga himlen.

BORGHOLM.

– När jag hörde vädret i torsdags kväll fick jag ont i magen, det hade ju inte varit roligt med regnoväder idag, säger Ulf Olsson som lättad konstaterade på lördagsförmiddagen att det nog skulle bli bra ändå.

Lagom till invigningen med Eva-Lena Israelsson som sa några ord och förklarade den nionde Ölands motordag invigd hade regnet upphört och solen visade sig.

Det blev inte klar himmel och av flyguppvisningen märktes bara ljudet, för man såg inte planet genom diset. Men gatorna var fyllda av olika fordon och folk som ville titta på dem.

Längs hela Storgatan stod utställningsfordonen uppställda och de många lördagsflanörerna fick se såväl två- som tre- och fyrhjuliga pärlor av alla möjliga årsmodeller och märken.

När dagen närmade sig sitt slut kunde en rad stolta fordonsägare ta emot pris för bästa fordon i sin klass, publikens röster utsåg dessutom tre vinnare i klassen publikens pris och en utställare fick Classic Motors pris ”Bästa fordon”.

– Det ringde en herre från Stockholm och sa att han skulle komma, det är första gången han är med här, förklarar Ulf.

Den herren heter Raoul Eriksson och just hans bil, en orange hotrod byggd på en Ford 32 5W, blev den som erhöll priset ”Bästa fordon”.

När det senare närmade sig tid för kvällens cruising kom det en rejäl regnskur och återigen infann sig frågan om hur det skulle påverka evenemanget. Men ännu en gång drog regnet sig undan lagom till starten och medan bilparaden började rulla nerför Storgatan samlades allt fler åskådare på trottoarerna.

Ulf Olsson och resten av arrangörsgänget är nöjda med dagen och kvällen och Ulf summerade på söndagen det hela så här:

– Det blev fantastiskt och ett väldigt lyckat arrangemang, det var många tillresta långt ifrån och det var go stämning hela tiden, cruisingfesten blev också jättelyckad, det var många som kom och hade roligt.

Han konstaterar att det är mycket jobb med den här dagen och att han är glad för att alla i arrangörsstaben gör ett så bra jobb och att organisationen fungerar så bra.

– Jag är förbaskat glad för att jobba ihop med de här människorna, säger han och fortsätter, vi hade tur med vädret i år också och allt blev jättebra, så nu är det bara att köra på mot tioårsjubileet nästa år.

Ur Ölandsbladet  tisdag 21 maj 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 24 Sep

Ölands kyrkor bilder och betraktelser

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
tor 26 Sep

Skördefest

Pågår: 2019-09-26 - 2019-09-29
fre 27 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
lör 28 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00