Rejält taggade inför Ölands Motordag den 18:e maj är Magnus Nilsson, Ölands Motorklubb, Leif ”Lången” Qvarfordt, Road Rebels och Ulf Olsson, samordnare för Ölands Motordag. Foto: Nora Lindell

bild 2019-05-13 kl. 11.31.18

Nästa lördag blir det folkfest

[2019-05-13]

Lördagen den 18:e maj är det återigen dags för vårens stora folkfest i Borgholm. Precis som vanligt så bjuder dagen på alltifrån flyguppvisning, utställning av entusiastfordon, hoppborgar, torghandel och rock´n roll show.

BORGHOLM.

– Man ska inte ändra för mycket på en vinnande häst. Vi kör som innan men filar till det lite varje år, säger Ulf Olsson, samordnare för Ölands Motordag.

Ulf berättar att förra årets motordag blev succé och att det var fullt överallt i stan.

– Nu hoppas vi på nytt rekord igen. Jag tror att det kommer 15 000 personer hit och självklart hoppas vi slippa se regn den dagen.

Varje år invigs Ölands Motordag av en politiker, vem det blir i år är ännu inte helt klart. Bilsport Classic återkommer även i år för att bevaka dagen och flera utställare finns på plats.

– Mitt på dagen kommer JAS 39 Gripen (med reservation, reds anm) göra överflygning och en riktig flyguppvisning toppar allt.

Vid inre hamnen blir det postrodd med veteranbåt under eftermiddagen.

– En gång i timmen körs gratis busstransfer till flygfältet Borglanda och där anordnas flygträff med veteranflyg, modellflyg och mer som går under namnet ”Flygande kroppkakan” och det serveras såklart kroppkakor där, säger Ulf.

Bilprovningen Besikta håller öppet för drop-in under dagen.

Vid torget underhåller The Snapshots besökarna. I Societetsparken finns tunga fordon att beskåda såsom lastbilar och traktorer. Nytt för i år är att det kommer startas upp en helikoptermotor.

– Det är 30:e gången det anordnas cruising här och den vi har här är en av de bästa som finns i hela landet för det rullar på och blir inga stopp, säger Ulf.

För att delta i cruisingen krävs cruisingpass och det inkluderar inträde till den officiella efterfesten som i år äger rum på Borgholm 11:2. Där intar Pökerz och Eddie Nilsson scenen.

Samtidigt som Ölands Motordag pågår för nionde året får besökarna möjlighet att rösta på sina favoriter. Vinnarna presenteras på torget senare på eftermiddagen. Första pris är drivmedel för 5 000 kronor.

Arrangörer är Ölands Motorklubb, Ölands Veterantraktorklubb, Road Rebels och Ölands Motorklubbs Flygsektion.

Se film där Ulf Olsson berättar om folkfesten på www.olandsbladet.se

Ur Ölandsbladet  lördag 11 maj 2019, Maria Brynielsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 24 Sep

Ölands kyrkor bilder och betraktelser

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
tor 26 Sep

Skördefest

Pågår: 2019-09-26 - 2019-09-29
fre 27 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
lör 28 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00