Niklas Torsell är mannen bakom nya skivan med Disneymusik. Foto: Julia Hakansson

bild 2019-10-28 kl. 11.08.50

Niklas klar med Disney-skivan

[2019-10-28]

– Jag har alltid gillat Disney, ändå sedan jag som femåring såg ”Oliver och Gänget” på Folkan i Borgholm.

BORGHOLM.

Det säger Niklas Torsell, bördig från Borgholm, som i dagarna kan presentera sitt drömprojekt: skivan ”We love Disney”.

– Jag flyttade till Stockholm för att jobba med musik, säger Niklas Torsell, 34 år.

Han jobbar sedan tio år tillbaka på Universal Music, för tillfället med marknadsföringen av internationella artister. Hans Disney-intresse har nu burit frukt med en skiva inspelad med några av Sveriges bästa artister.

– Universal äger rättigheterna till Disneys musik, säger Niklas Torsell

– För tre år sedan kom jag med idén om en Disneyskiva där olika artister tolkar låtar. Jag har valt ut artisterna och gett förslag på låtar. Tanken har hela tiden varit att det ska vara en mix av artister och genrer.

– Det blir lite som ”Så mycket bättre”, fortsätter han.

Visionen med albumet har varit göra nyskapande versioner av Disneylåtar, där artisterna har fått friheten att göra en tolkning som känns deras egen.

Exempelvis har Melodifestivalfinalisten Mohombi tolkat låten ”I2I (Eye To Eye)” från Disney’s ”A Goofy Movie” .

– Jag älskar Disney, och vem gör inte det? Det är en del av min barndom. Jag har växt upp med så många olika Disneyinfluenser! Och idag så får mina barn göra det också. De tycker det är coolt att ha en pappa som sjunger Disney., säger Mohombi i ett pressmeddelande.

Lisa Ajax är också en av de medverkande artisterna: .

– Jag har växt upp med Disney och älskar fortfarande Disney, det kommer inte spela någon roll hur gammal jag blir. Jag visste direkt att jag ville tolka ”Känn en doft av kärleken”. Det är en otroligt fin låt, säger Lisa Ajax i samma pressmeddelande.

För Niklas Torell är skivan extra speciell, eftersom Disney betyder så mycket för honom.

– Jag samlar på små plastfigurer från Disneys värld och har väl närmare 7 000 figurer.

Han har en egen sida på nätet där han visar bilder från sin samling.

– En dröm jag har vore att visa figurerna på en utställning, men det är ingen stress med det.

Du har inte alla framme?

– Nej, alla är fint nedpackade i lådor.

Borgholm då? Jodå, Niklas Torsell återvänder gärna till barndomsstaden där intresset för Disney en gång väcktes:

– Mina föräldrar bor kvar i Åkerhagen och jag brukar vara i Borgholm hela somrarna, säger Niklas Torsell.

Ur Ölandsbladet lördag 26 oktober 2019, Kenth Jönsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30