Inger Svahn är glad över att Hantverket kommer fortsätta i samma anda med Hillevi Thorsell.

hantverket

Ny ägare tar över Hantverket

[2016-04-27]

Sedan 60-talet har Hantverket funnits i Borgholm. Nu är nya ägaren, Hillevi Thorsell, redo för att ta över butiken.

För 23 år sedan började Inger Svahn i butiken. Då visste hon nog inte att det var där hon skulle spendera de flesta dagar fram till sin pension. När hon annonserade om att Hantverket var till salu så visste hon inte alls hur det skulle gå. Drömmen om att butiken skulle övertas av någon som vill driva allt vidare fanns och nu går det att konstatera att den gick i uppfyllelse.

– Jag är jätteglad över att det är just Hillevi Thorsell som ska ta över efter mig. Vi känner inte varandra sedan tidigare, men har lärt känna varandra den sista tiden och det här känns riktigt bra, säger Inger Svahn.

För första gången på 23 år väntar nu en sommar med ledighet för Inger Svahn och det är något hon längtar efter.Nya ägaren bor i Torp, Föra.

– Det här känns väldigt spännande och jag kommer fortsätta i samma anda som tidigare. Jag kommer troligen behöva rekrytera någon och jag hoppas att det går att göra det inom familjen, min syster Hanna Thorsell kommer hjälpa till med det administrativa, säger Hillevi Thorsell.

Hon har tidigare arbetat i bokhandel och Stockholms stadsmission och tycker om att träffa människor. I början av året åkte Inger Svahn och Hillevi Thorsell till Formex-mässan i Stockholm. Det bidrog till att de lärde känna varandra bättre.

– Det är lätt att man blir hemmablind efter alla dessa år så det kändes bra att vi var på mässan tillsammans och fick se allt med olika ögon, säger Inger Svahn.

Lite nytt kommer ses i butiken efterhand, men i det stora hela så kommer det vara sig likt med alltifrån te, kaffe, plädar, kökshanddukar, köksartiklar, presentartiklar och mycket annat. Från och med 2 maj kommer Hantverket drivas vidare av Hillevi Thorsell, hon blir därmed Hantverkets femte ägare.

Ur Ölandsbladet, Maria Brynielsson, tisdagen den 26 april 2016.

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30