Kommunalrådet, Ilko Corkovic, fick ta emot stadens nyckel av den forne ordningsmannen, Johan Söderström (spelad av Thorbjörn Ek). Foto: Carin Svensson

nyar.2016

Nya året firades i stadshuset

[2017-01-03]

När det ska skålas är ju upp till var och en vad denne vill skåla i. Något som Ölandsbladets chefredaktör, Peter Boström, tog fasta på när han tillsammans med ett hundratal kommuninvånare välkomnade år 2017 i Borgholms stadshus.

nyar.2016 nyar.2016

Jan-Erik Johansson och Wäinö Björklund bjöd på dragspelsmusik.

nyar.2016 nyar.2016

Att skåla i mjölk går också bra, ett initiativ som möttes av publikens glädje. Ölandsbladets chefredaktör, Peter Boström, höll nyårstal och skålade för det nya året.

Borgholm.
– Som ni vet är jag ju inte så mycket för bubbel, sa Peter Boström och hällde upp mjölk i ett champagneglas för att därefter önska alla ett gott nytt år och utbringa en skål.

I sitt nyårstal tog han bland annat upp vad förre landshövdingen, Stefan Carlsson, har gjort för Öland, vikten av att ta reda på saker, Ölandsbladets 150-årsfirande som sker i år samt möjligheterna som stadens 200-årsfirande medfört.

Nyårsfirandet i stadshuset är ju menat att bli en årligt återkommande tradition sedan det påbörjades förra nyårsdagen i samband med att jubileumsåret för Borgholms 200 år inleddes. Årets firande började med lite mingel i stora salen och samtliga gäster fick ett glas cider samt tilltugg. Wäinö Björklund och Jan-Erik Johansson bjöd på dragspelsmusik. Sedan hälsade kommunfullmäktiges ordförande, Eva-Lena Israelsson, välkommen och lämnade över till Peter.

Firandet gästades också av den forne ordningsmannen i staden, Johan Söderström (spelad av Thorbjörn Ek), som sa några ord, överlämnade stadens nyckel till kommunalrådet Ilko Corkovic samt utbringade ett fyrfaldigt leve för Borgholm som i år blir 201 år.

Därefter tackade Per Lublin, från Nyårskommittén, alla inblandade och framförde att man kunde köpa boken Borgholm 200 år (utgiven av Ölandsbladet) samt böcker om grisen Knorvar (författare Olof Alvarmo).

– Och den cider vi har fått i våra glas är det Knorvar som bjuder på, sa Per.

Avslutningsvis sa även Ilko Corkovic några ord, om året som gått och förhoppningar om framtiden.

Ur Ölandsbladet Tisdag 3 januari 2017, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30