Beijers VIP-öppnade sin nya anläggning i Borgholm på torsdagen, 250 gäster gillade vad de såg. Foto: Michael Ståhl

beijers-borgholm

Öppnat på Triangeln: ”Som en annan planet”

[2018-05-07]

Alla – kunder, leverantörer, kommunfolk och företagsledningen – var glada, men gladast av dem alla var nog personalen. – Helt fantastiskt, säger den mångåriga medarbetaren Susanne Moberg när Beijer Byggmaterial öppnade sitt nya byggvaruhus i Borgholm.

beijers-borgholm beijers-borgholm

”Kanon, det är som en annan planet.” Platschef Peder Johansson om att flytta till nytt på Triangeln.

BORGHOLM.
Uttrycket ”skillnad som natt och dag” har fått något av ett ansikte i Beijers nya byggvaruhus på handelsområdet Triangeln vid norra infarten till Borgholm.

Flytten från slitet, otidsenligt och utdömt i yttre hamnen till modernt, lättarbetat och kundvänligt fick nog de flesta av de 250 inbjudna gästerna under torsdagseftermiddagens VIP-öppning att tänka i sådana banor.

– Känns fantastiskt, det här är verkligen välförtjänt för personalen och kunderna, säger distriktschef Tomas Sandin och blickar ut över det nya fräscha med cirka 3 500 kvadratmeter butik plus drive-in inomhus och lika många kvadrat ute.

– Fram tills nu har det varit extremt in i kaklet med 7 000 artiklar gånger antal som flyttat in här samt full kommers i den gamla filialen till i måndags, tillägger distriktschefen som nästan på dagen för ett år sedan var med och grävde det första ceremoniella spadtaget på Triangeln.

Bland de nio i personalen – tre i butiken, tre på lagret och tre på kontoret – vet Mikael Borgström kanske mest om ”extremt in i kaklet”.

– 7 000 artiklar låter lite, jag tror det är betydligt mer, pustar han ut efter åtta veckor som ”spindeln i nätet”, en spindel med långa arbetspass.

– Nästintill dygnet runt, men nu börjar den roliga resan. Detta är helt underbart, det här är någonting vi längtat efter i många, många år och äntligen är det i hamn, säger Mikael Borgström och är säker på att det ”underbara” plus läget efter 136:an ska resultera i fler kunder.

– Om vi hade ett bra läge utsiktsmässigt tidigare har vi nu ett av Borgholms bästa affärslägen.

Av samma åsikt är platschef Peder Johansson.

– Jag hoppas att vår interiör och vårt läge gör att kunderna kommer till oss och inte åker över bron, säger Peder Johansson och ser de största skillnaderna mellan gammalt och nytt i:

– Arbetsmiljön och logistiken, våra kunder kommer att få lätta att hitta.

Känslan i dag?

– Kanon, det är som en annan planet. Det här blir jättefint.

Susanne Moberg är inne på sitt tjugonde år på Beijers i Borgholm och lika länge hört talet om flytt för att närmast gett upp hoppet.

– Jag trodde aldrig att det skulle inträffa! Det här är helt fantastiskt.

Vad är bäst?

– Allt, men framförallt allt att det blir så mycket mer lättarbetat. Det här är ett stort lyft för både oss och kommunen.

Ur Ölandsbladet Lördag 5 maj 2018, Michael Ståhl

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 21 Feb

Handla och Vinn i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2019-02-21 - 2019-03-02
fre 19 Apr

Påsk i Borgholm

Pågår: 2019-04-19 - 2019-04-22
lör 20 Apr
lör 27 Apr
lör 04 maj
lör 11 maj

Öland Spirar

Pågår: 2019-05-11 - 2019-05-12
lör 11 maj
lör 18 maj