Barnen från församlingens verksamhet medverkade. FOTO: Berne Wilhelmsson

bild 2019-04-23 kl. 09.51.07

Påskbasar i församlingshemmet i Borgholm

[2019-04-23]

Borgholms kyrkliga arbetskrets årliga påskbasar har hållits i församlingshemmet.

BORGHOLM.

Dagen inleddes i ett fullsatt kyrkorum med att barnen från församlingens barnverksamhet med barnledarna Jenny Johnsson och Julia Grenmyr i procession tågade in i kyrkan bärande palmkvistar och sjungande ”Se vi gå upp till Jerusalem” med Sören Örnfjäll vid pianot.

Desamma utförde flera sånger liksom TrioComp, bestående av Anneli Sjögren, Caroline Andersson och Sören Örnfjäll, den sistnämnde både på piano och orgel. Det blev mycket fint och innehållsrikt program med anknytning till påsken.

TrioComp sjöng bland annat ”Kärlekens väg” som utfördes på ett suveränt sätt. Församlingen sjöng därefter psalm 10 ”Lov, pris och ära” med Sören på orgel, varefter prästen Lina Lönnborg höll en kort andakt. Avslutningsvis framfördes Mozarts ”Ave Verum corus”, mycket briljant.

Församlingspedagog Heléne Wickléus tackade TrioComp för en fin stund i kyrkan även som Jenny Johnsson Lagesson och Julia Grenmyr, som hade haft hand om barnen. Kyrkliga arbetskretsens ordförande Rose-Marie Hasselqvist berättade om arbetskretsens verksamhet. Arbetskretsen delar ut välbehövliga belopp till olika hjälporganisationer, såsom Svenska kyrkans internationella arbete (förut Svenska kyrkans mission), IM, SKUT (Svenska kyrkan i utlandet), BRIS, Kalmar Stadsmission, Kvinnojouren i Kalmar, Lettiska barnlägret i Sandby och Operation Smile. Rose-Marie passade på att inbjuda alla som kände sig intresserade att deltaga i kretsens verksamhet, för medlemsantalet är inte så stort i dag, och det behövs flera som ansluter sig till arbetskretsen. Förutom påskbasaren anordnar arbetskretsen julbasar, säljer lotter under sommaren på torget i Borgholm samt deltar vid Skördefesten med äppelpajer utanför kyrkan.

Rose-Marie inbjöd därpå alla till påskbasaren i församlingshemmet. Där erbjöds till försäljning allehanda varor såsom hembakat bröd, påskpynt med mera och alltsammans fick en strykande åtgång. Vidare såldes lotter och kaffe serverades. Basaren inbringade en rejäl slant till kretsens verksamhet, så ordföranden Rose-Marie Hasselqvist och kassören Siv Mörhammar kan känna sig nöjda med ett bra resultat. Ett stort tack riktas till alla, ingen nämnd och ingen glömd, för allt outtröttligt arbete som nedläggs. Det bröd som blev över från påskbasaren såldes dagen efter vid kyrkkaffet.

Ur Ölandsbladet  lördag 20 april 2019, Bertil Palmquist

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 24 Sep

Ölands kyrkor bilder och betraktelser

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
tor 26 Sep

Skördefest

Pågår: 2019-09-26 - 2019-09-29
fre 27 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
lör 28 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Trädgårdsfest.

Trädgårdsgatan 13., Borgholm Tid: 10.00-15.00
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00
fre 29 Nov

Ljuständning.

Borgholms Torg, Borgholm Tid: 16.00-17.00