Gia Thörnquist, Pytte Ravn och Kenneth Sunesson ser fram emot allt som väntar. Foto: Maria Brynielsson

gia-annki-kenneth-hamncenen-brgholm

Satsning för barn vid hamnscenen

[2017-03-30]

Från början var Anki och Pytte ett teaterprojekt skapat av Pytte Ravn. Sedan starten har det hänt mycket och i sommar får vi se Anki och Pytte på Hamnscenen.

Borgholm.
Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. För de som besöker torsdagsunderhållningen på Hamnscenen i sommar så lär det skrattas en hel del, inte minst när Anki medverkar. Det är Borgholms Cityförening som står som arrangörer.

– Med start den 6 juli och fem torsdagar framåt så kör vi konceptet ”för barn och barnsliga själar”. Publiken bjuds på cirka en timmes underhållning och de som vill får gärna ta med filt och picknick och inta eftermiddagsfikat här, säger Gia Thörnquist, från föreningen.

Vad som händer på scenen varje vecka är olika och mycket av det är fortfarande hemligt. En sak som vi redan nu kan avslöja är att Anki kommer vara där.

– Det är alltid roligt att få vara med Anki och i sommar får alla som vill möjlighet att upptäcka Anki och Ankis vänner här i Borgholm, säger Pytte Ravn.

Hon tycker att det är en ära att få medverka tillsammans med Anki och alla andra och hoppas kunna finna en gård på Öland för att bosätta sig permanent.

– Jag tycker att alla jag träffat på Öland är så trevliga och skulle gärna vilja flytta hit. Jag är bosatt i Hovmantorp nu men hoppas finna något här i stället, säger Pytte Ravn.

Pytte är uppvuxen i Danmark och flyttade i mitten av 1970-talet till Småland. Hon turnérade i närmare 20 år innan tv-programmet Anki och Pytte sändes i Bolibompa. Avsnitten som visades blev en succé och programmet belönades med flera priser. Sedan dess har de setts i flera olika sammanhang.

– Eventgrabbarna kommer ordna så det finns hoppborgar för barnen och Kulturskolan kommer medverka och visa upp flera av sina instrument, säger Gia Thörnquist.

Både arrangörerna och Pytte Ravn ser fram emot torsdagsunderhållningen i sommar och berättar att det passar alla, stora som små.

– Det blir härligt med det här i sommar och det finns gott om plats för en stor publik, avslutar Kenneth Sunesson.

Ur Ölandsbladet Torsdag 30 april 2017, Maria Brynielsson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30