En lång rad bilar, kanske rekordmånga, radades upp på Borglanda flygfält inför årets upplaga av Ölands motorklubbs sensommarrally. Foto: Carin Svensson

Sensommarrally med rekordmånga deltagare

[2018-09-06]

Ett trettiotal fordon ställdes upp på Borglanda flygfält inför årets upplaga av Ölands motorklubbs sensommarrally.

BORGHOLM

– Det har nog aldrig varit så här många, säger klubbens ordförande, Roger Larsson.

Det var ju faktiskt ett perfekt väder för en biltur med en snygg bil och efterföljande grillning så kanske var det, som arrangörerna gissade, vädret som lockade så många till årets sensommarrally. För det var en lång rad med bilar i många olika former och utföranden som stod uppställda i väntan på rallyrundan.

Deltagarna samlades sedvanligt på söndagsförmiddagen på Borglanda flygfält och klubbmästaren Magnus Nilsson informerade deltagarna om dagens program, som i år innehöll en nyhet.

– Vi har manöverprov från Kungsrallyt här på Borglanda och ett par ställen till, säger Magnus.

På flygfältet fick deltagarna köra fram mot utlagda markeringar och skulle komma så nära som möjligt med hjulen, utan att träffa markeringarna. Funktionärer hjälpte förarna att sikta in sig så de kom rakt på och mätte sedan hur nära de kommit markeringarna.

När sedan rundan påbörjades kördes den långa raden bilar först norrut och över via Dalby till Löt där ytterligare ett manöverprov gjordes. Därefter begav sig följet mot Kvistorp och Roland och Ingela Beijers gård där det sista manöverprovet gjordes innan det blev dags för grillning.

Ur Ölandsbladet  Torsdag, 6 september 2018, Carin Svensson

 

 

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Jun

Borgholms Marknad

Tid: 09:00-18:00
tor 27 Jun

Ölands mat- och musikfestival

Pågår: 2019-06-27 - 2019-06-29
fre 28 Jun
sön 30 Jun

Yesterday

Folkan Borgholm, Borgholm Tid: 20:00-21:58
tis 02 Jul
fre 05 Jul
tis 09 Jul
ons 10 Jul