Simon Almljung, Jonas Rydeberg, Märit Brandel, Anita Dehlin, Birger Wadsten, Jan Kerbosch och Nicklas Elgán repeterar för fullt inför premiären av årets revy ”Aq-va kul”. Foto: Carin Svensson

olandsrevyn2017

Snart premiärdags för Ölandsrevyn

[2017-01-11]

Efter veckor av repetitioner under hösten och vintern går nu Ölandsrevyns ensemble in på upploppet. Under den gångna helgen blev det två heldagsrepetitioner och fram till premiären i slutet av januari blir det minst två dagar i veckan.

Borgholm.
När Ölandsbladet träffar revyartisterna har de repeterat några timmar och ska precis köra igenom finalnumret på revyn som i år fått namnet ”Aq-va kul!”. Till tonerna av AC/DC’s ”You shook me all night long” och med egen text tackar samtliga sju i ensemblen för sig. Men innan den punkten i föreställningen nås kommer publiken traditionsenligt att få ta del av både stort och smått, lokalt och värdsligt – allt med en revyföreställnings knorr på.

– Vatten, svarar Jonas när undertecknad undrar vad som kommer att avhandlas i årets revy.

– Stefan Carlsson får vara med också, vi tycker att han ska få vara det, fortsätter Jonas.

Under föreställningen som kommer att bli i två akter om cirka 45 minuter vardera blir det också plats för lokala bussproblem, Borgholms 200-årsjubileum och det omdiskuterade presidentvalet i väst, för att nämna en del.

– Vi ska ju inte avslöja för mycket i förväg, säger Jan Kerbosch som är en av artisterna.

Den 28 januari är det premiär och den sker i Ladan i Färjestaden. Därefter blir det föreställningar i bygdegårdarna i Torngård, Källa och Runsten samt i IOGT-lokalen i Borgholm. I Borgholm blir det revy både fredagen och lördagen medan det på de andra ställena blir enbart en kväll per ort.

– Och vi har möjlighet att utöka till dubbla föreställningar om efterfrågan finns, säger revyartist Anita Dehlin.

De avslöjar också att de gör en liten tjuvstart på turnén dagen före den officiella premiären, då ska de nämligen spela upp revyn för PRO’s medlemmar.

– De har köpt en föreställning av oss och det passade bäst att lägga den före de andra, säger Jonas.

Ur Ölandsbladet Tisdag 10 januari 2017, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30